Poslastica

Ovog vikenda svi ljubitelji pive trebali bi biti u Splitu na međunarodnom pivskom natjecanju

 Unsplash
Čak 60 kućnih pivara prijavilo se na natjecanje s ciljem širenja kulture craft pivarstva

Treće međunarodno pivsko natjecanje Smash homebrew 2023. koje se ovog vikenda održava u Splitu u pivnici “Pivkan” privuklo je rekordnih 60 kućnih pivara iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije, ali i iz Brazila, Izraela, Švedske i Poljske. Program je počeo Split Beer Festom, druženjem profesionalnih pivara, čija se piva toče na točionicima.

Povodom ovog zanimljivog događanja natjecateljskog karaktera na sajam su došli i predstavnici velikih craft pivovara, kao što su Brlog, Garden, Mlinarica, Pulfer, TapB, Saperlot, Varionica, Zmajska Pivovara, te Beer Cuz i Dogma, pivovare iz Srbije.

Nakon što se u subotu ocijene prijavljene pive, svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održati će se u 19 sati u Pivkanu.

image
Unsplash

Inače, kako su izvijestili organizatori natjecanja, svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma i jednom vrstom hmelja (single malt i single hop), po izboru organizatora i isključivo kod kuće.

"Naša je vizija da natjecanje postane još veće i međunarodno priznato. Divno je što usput stvaramo nova prijateljstva i širimo kulturu craft pivarstva".

U maniri dobrih domaćina, za sve posjetitelje osigurane su i čaše za pivo, a s kupljenom čašom moći će neograničeno kušati više od 20 homebrew piva, koja će na točioniku osobno točiti ljudi koji su ih pripremali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:58