MORATE PROBATI

Ovu namirnicu do sada ste možda izbjegavali, a dodati je možete u salate i učiniti ih daleko boljima

 Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Koristite je umjesto dressinga na bazi majoneze i kiselog vrhnja pa napravite još zdraviju salatu

Osim za doručak, kao sloj u tortilji ili sendviču, štrudli ili kakvoj dobroj piti, svježi sir možete iskoristiti i kao zdraviju varijantu preljeva za salatu. Skuhajte tjesteninu, nasjeckajte povrće, dodajte komadiće piletine ili tunu, a zatim u blender ubacite svježi sir, dodajte ribanog parmezana, ribane korice i limunova soka, ubaciti možete i inćune i kapare, malo maslinova ulja i režanj ili dva češnjaka.

Kada tu kombinaciju sastojaka izblendate, dobit ćete kremastu smjesu koju vrlo lako možete umiješati u preostale sastojke. Rezultat će biti neodoljivo kremasta salata koju ćete vjerojatno vrlo brzo poželjeti ponoviti. Također, na ovaj način svježi sir možete podvaliti i najmlađima, koji ga često izbjegavaju, a želite li da salata bude još zdravija, koristite posni sir.

U nastavku ostavljamo jednostavan recept za kremastu salatu s piletinom koju vrlo lako možete napraviti i dan ranije te je zatim idućeg dana ponijeti na posao.

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

Trebat će vam:

  • oko 200 g svježeg sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica kapara
  • 2 marinirana inćuna
  • pola limunova soka
  • malo limunove korice
  • 1 šaka svježeg vlasca
  • 1 konzerva tune
  • 400 g tjestenine
  • povrće po želji
  • sol i papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju. U blender ubacite parmezan, češnjak, kapare, inćune i blendajte, a zatim dodajte i limunov sok i svježi sir. Blendajte dok ne dobijete kremasti umak. U zdjeli pomiješajte sjeckano povrće, tjesteninu, tunu, dodajte umak, ubacite i sitno sjeckani vlasac, dodatno začinite soli i paprom i dodajte sitno ribanu limunovu koricu. Sve dobro pomiješajte, ohladite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:00