GDJE NA RUČAK?

Pamtimo ga s malih ekrana, a sada je u Rijeci otvorio lokal! Nudi brunch i poznata, utješna jela po pristupačnijim cijenama

Amber bistro & caffe bar relativno je novootvoreni bar koji spaja nekoliko koncepata

Riječka ugostiteljska ponuda posljednjih je godina postala zamjetno dinamičnija. Otvara se sve veći broj lokala koji ciljaju na moderniju publiku, s naglaskom na bistroe, specijalizirane barove i mjesta koja nude cjelodnevni servis. U taj se val novih otvorenja uklapa i Amber, bistro & caffe bar koji je s radom započeo krajem ljeta 2025. godine u samom centru grada. Konceptualno je zamišljen kao adresa koja goste može poslužiti u bilo koje doba dana, od jutarnje kave i doručka do dnevnih ponuda i večernjeg pića.

Vlasnik i glavni chef Ambera je 26-godišnji Vehid Šaldić, poznat kao finalist televizijskog showa Hell’s Kitchen. Takvo iskustvo, koje podrazumijeva rad pod visokim pritiskom i poznavanje modernih kulinarskih tehnika, sada prenosi u svoj prvi samostalni projekt. U Rijeci je okupio tim s kojim razvija koncept modernog, ali pristupačnog bistroa, što je čest karijerni put za ambiciozne mlade kuhare nakon medijske izloženosti.

image
Ustupljena Fotografija/

Ključan dio Amberovog poslovnog modela su dnevne ponude, koje se svakodnevno objavljuju na njihovim društvenim mrežama, što je postala standardna praksa za komunikaciju s lokalnom publikom. Jelovnik se ovdje uglavnom temelji na poznatim, utješnim jelima, onome što se često naziva comfort food, poput primjerice lignji na žlicu i sličnih jela. Cijene ovih dnevnih jela kreću se oko i ispod deset eura.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Takva cjenovna politika Amber čini izrazito konkurentnim u segmentu dnevnih obroka, pozicionirajući ga kao kvalitetniju alternativu fast foodu po usporedivim cijenama. Upravo je taj fokus na pristupačna i poznata jela vjerojatno najvažniji dio njihove trenutne strategije za privlačenje širokog kruga gostiju.

Osim dnevnih jela, Amber nudi i standardni a la carte jelovnik. Sadrži vegetarijanske i bezglutenske opcije uz očekivane mesne i riblje klasike. Restoran također prati trendove pa nudi i brunch segment s jelima poput avokado tosta, omleta i granole, čime se obraćaju i publici koja traži nešto lakše i jednostavnije, a zasitno.

image
Ustupljena Fotografija/

U konačnici, otvaranje mjesta poput Ambera, koja se temelje na ponudi korektno pripremljene i cjenovno pristupačne hrane, predstavlja pozitivan razvoj za riječku scenu. Takvi koncepti obogaćuju svakodnevnu gastronomsku ponudu grada i čine je dostupnijom širem krugu ljudi, što je uvijek dobrodošao smjer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 08:02