Passarola se nalazi u samoj staroj jezgri, a ovaj hvarski restoran već od svog otvorenja u samom je vrhu domaće gastroscene, zahvaljujući meniju koji spaja tradicionalne okuse Hvara u modernoj izvedbi. Glavni chef je Igor Obradović, koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica.
Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice sa morskim glavonošcima), ribarski lonac (aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjkama s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice.
Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju hvarska vina poput Agera, Plavca malog Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Zlatatice, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena sa hranom iz jelovnika.
Baš poput jela koji izlaze iz njegove male tvornice - kuhinje, dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju.
Passarola je dugo bio poznat kao isključivo restoran, međutim, pred dvije godine doživio je stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub.
Autorski ljetni kokteli, ritmični house zvukovi i cjelonoćna zabava samo su djelić atmosfere noćnog kluba Passarola.
Stoga, ukoliko vas ovog ljeta put odnese do ovog otoka, ne propustite priliku posjetiti Passarolu. Svim zaljubljenicima u dobru “spizu” i probrana vina, Passarola će pružit gastronomsko iskustvo, doživljeno u ambijentu sazdanom od bračkog kamena i 500 godina starih zidina, uz mali dodatak vrhunskog ljetnog party-ja.