PROCVAT DOBRO ZNANOG RESTORANA

PASSAROLA NA HVARU: Mjesto na kojem možete uživati u dobroj spizi i u kasnim noćnim satima!

 Promo
Hvar već godinama slovi kao jedno od popularnih ljetnih odredišta u Hrvatskoj. Ovaj mondeni otok, kojeg mnogi nazivaju hrvatskim St. Tropezom, može se pohvaliti najvećim brojem sunčanih dana u godini, bogatom poviješću, prekrasnom okolinom i azurnim, kristalno čistim morem. Stoga uopće ne iznenađuje, što ovaj mali komadić raja u Jadranskom moru, redovito pohode znatiželjni posjetitelji iz čitavog svijeta.

Passarola se nalazi u samoj staroj jezgri, a ovaj hvarski restoran već od svog otvorenja u samom je vrhu domaće gastroscene, zahvaljujući meniju koji spaja tradicionalne okuse Hvara u modernoj izvedbi. Glavni chef je Igor Obradović, koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica.

Promo

Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice sa morskim glavonošcima), ribarski lonac (aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjkama s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice.

Promo

Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju hvarska vina poput Agera, Plavca malog Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Zlatatice, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena sa hranom iz jelovnika.

Promo

Baš poput jela koji izlaze iz njegove male tvornice - kuhinje, dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju.

Promo

Passarola je dugo bio poznat kao isključivo restoran, međutim, pred dvije godine doživio je stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub.

Promo

Promo

Autorski ljetni kokteli, ritmični house zvukovi i cjelonoćna zabava samo su djelić atmosfere noćnog kluba Passarola.

Promo

Promo

Stoga, ukoliko vas ovog ljeta put odnese do ovog otoka, ne propustite priliku posjetiti Passarolu. Svim zaljubljenicima u dobru “spizu” i probrana vina, Passarola će pružit gastronomsko iskustvo, doživljeno u ambijentu sazdanom od bračkog kamena i 500 godina starih zidina, uz mali dodatak vrhunskog ljetnog party-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2022 14:00