PASTA FACTORY - PLACE TO BE!

PASTA FACTORY: Ovdje se dolazi na više od deset vrsta domaće pašte!

 Vojko Basic / HANZA MEDIA
Split je upravo postao bogatiji za još jedno novo mjesto, točnije špageteriju Pasta Factory koju je otvorila već dobro znana ekipa, Robert Predrag Žmire i Stipe Šušnjara.
Split je upravo postao bogatiji za još jedno novo mjesto, točnije špageteriju Pasta Factory koju je otvorila već dobro znana ekipa, Robert Predrag Žmire i Stipe Šušnjara.

Pasta Factory se smjestila na kraju Rive, kod Lučke kapetanije u sklopu Turističke palače koja je prije koji mjesec doživjela potpunu preobrazbu. Inače, Žmire je otprije poznat javnosti kao jedan od ponajboljih kandidata prve sezone kulinarskog showa Masterchef, dok je Stipe njegova desna ruka još iz Zinfandela. Također se može pohvaliti zavidnom karijerom u inozemstvu i s više od 10 godina iskustva rada u kuhinji. Prve korake je započeo u Istri, nastavio u Srednjoj Dalmaciji i Dubrovniku, a usavršavao se u Londonu te godinu i pol dana u Dublinu.

Split, 310317.
Restoran spageterija Pasta factory.
Na fotografiji: Interijer spageterije.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / HANZA MEDIA

Na jelovniku Pasta Factoryja će se naći sve samo ne obična tjestenina. Cilj im je zainteresirati sve gurmane zaljubljenike u domaću tjesteninu, neobične kombinacije, ali i one stare, dobro znane okuse te kreirati nešto novo i autorsko. Nepotrebno je i spominjati da će tjestenina biti domaća, iz njihove proizvodnje, a moći ćete birati između 11 različitih vrsta tjestenine. Neke od nebičnih kombinacija koje ne smijete zaobići su svakako blago pikantna janjetina sa prošekom i suhim smokvama, bolognese od liganja, brujet od grdobine, a naći će se tu i ikra ježinca te botarga. U izradi je i karta koja će sadržavati par predjela i salata te nekolicinu deserata. Što se vinske karte tiče, orijentirat će se na hrvatska vina, posebice ona dalmatinska, a prednost će svakako imati mali proizvođači.

''Temeljna filozofija je kreirati mjesto dobre, zdrave i nadasve ukusne hrane u jednom neformalnom, domaćinskom ozračju. Želimo da hrana bude pristupačna svima onima koji su željni gastro doživljaja. Nama je nekako tihi cilj kreirati kultno mjesto Splita!'' otkrili su nam Žmire i Stipe

Split, 310317.
Restoran spageterija Pasta factory.
Na fotografiji: Interijer spageterije.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / HANZA MEDIA

Inače, Robert Predrag Žmire u gastronomiji je punih 28 godina, a istaknuo je trogirsku Alku i nizozemsku La Cucinu Italianu kao dva restorana koja su definirala njegov rast i bili mu životna škola. Kao kuhar i konobar uvijek je težio stepenici više, a ideja o otvorenju Pasta Factoryja u njegov život je ušla kada se tome najmanje nadao.

rekao nam je Žmire.

''Uvijek u životu kad se najmanje nadaš dolaze iznenađenja koja u potpunosti promjene tvoj tok života i u red stanu sve one želje koje žarko želiš staviti na tanjur. Tako je i sa špageterijom! Velika sreća je što sam okružen ljudima koji gaje isti entuzijazam kao i ja i smatram da nam je to ključ uspjeha.'' rekao nam je Žmire

Split, 310317.
Restoran spageterija Pasta factory.
Na fotografiji: Vlasnici Stipe Susnjara i Robert Predrag Zmire.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / HANZA MEDIA

Dečki su i više nego svjesni da je pred njima težak, ali sladak posao, a gostima poručuju da se prepuste, dopuste da ih Pasta Factory iznenadi i kroz svaki tanjur dobre spize osjete dio njih samih. A za sve one koji otvaraju svoj restoran imaju poruku:

''Slijedite svoj san, budite dosljedni onome što želite i ustrajte u namjeri jer ovaj put nije lagan, ali daje ultimativno zadovoljstvo svakom fanatiku!''

Ekipi Pasta Factoyja želimo svu sreću, puno dobre spize te dug i uspješan rad!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 10:47