PLAKANJE OD SMIJEHA

Pasta Queen zgrožena carbonarom Gordona Ramsaya: Nona mi plače! Što radiš? Pa što je sljedeće?

 Youtube Screenshot/
Poznatu Tik Tokericu prati više od 2 i pol milijuna ljudi, a članovi obitelji bave se proizvodnjom tjestenine još od 19. stoljeća

TikTokerica Nadia Caterina Munno poznatija pod imenom Pasta Queen koju prati više od 2 i pol milijuna ljudi na spomenutoj platformi zgrozila se receptom Gordona Ramsaya za carbonaru i ubrzo se pretvorila u Dramu Queen. Nadijina misija je poučiti ljude kako napraviti autentična talijanska jela, a nedavno je snimila svoju reakciju na Ramsayevu carbonaru koja je urnebesna.

Strastvena Pasta Queen lako se pretvori u Drama Queen kada se u tradicionalni recept za carbonaru ubaci bilo što osim žumanjaka, pecorina, guancialea (sušenih svinjskih obraza), pecorina i malo vode u kojoj se prethodno kuhala pašta te svježe mljevenog papra. Po njezinom mišljenju to je kulinarsko svetogrđe. Nedavno je snimila video s nevjerojatnom reakcijom na verziju tjestenine alla carbonara Gordona Ramsaya.

"Gordon, pa što to radiš? Gljive? Grašak? Ma daj Gordon, pusti nas da sanjamo! Kakav Grana Padano? Moraš koristiti pecorino! Mi se baš jako uzrujamo zbog ovih stvari", kaže Nadia na TikTok videu gdje s bratom kritizira Ramsayev recept, koji uključuje nekoliko uvredljivih sastojaka koje je poznati kuhar ubacio u tradicionalnu carbonaru.

Pasta Queen počinje gledati Ramsayjev video recept otvorenog uma, ali ubrzo se njezino raspoloženje pretvara u očaj.

- Creme fraiche u carbonaru? Ma daj Gordon! Ne! Nona plače! Što je sljedeće? Svježi grašak! Smrznuti grašak? Sad ja plačem! Nemoj to učiniti! - nadglasavaju se Nadia i njezin brat da bi na kraju videa zaključili da ovo jelo nalikuje više pastirskoj piti nego pravoj tradicionalnoj carbonari.

Potječem iz obitelji u kojoj su generacije proizvođača tjestenine. U 1800-ima moja je obitelj pokrenula tvornicu tjestenine u južnoj Italiji. Obiteljski nadimak bio je, i još uvijek je "makaroni". Dakle, moglo bi se reći da sam rođena u dinastiji tjestenine. Od malena su me učili kako napraviti domaću tjesteninu sa svoje dvije ruke, a lekcije mojih teta i nona su one na kojima sam zauvijek zahvalna - izjavila je Nadia Caterina Munno

Iako se carbonara smatra tipičnim rimskim jelom, njezino je podrijetlo prilično nejasno. Ime je navodno izvedeno iz naziva za drvosječe i ugljenare - carbonarii - koji su živjeli podno Apenina sjeveroistočno od Rima i koji su navodno kuhali tjesteninu na vatri i polijevali je jajima i sirom.

Druga popularna teorija tvrdi da je carbonara izumljena nakon oslobođenja Rima 1944., kada je nestašica hrane bila tolika da su savezničke trupe dijelile slaninu i jaja u prahu, koje bi lokalno stanovništvo zatim miješalo s vodom kako bi napravilo umak za tjesteninu.

Količine sastojaka

Za 2 porcije trebat će vam:

250 g tjestenine

2 žumanjka i 1 cijelo jaje

mljeveni papar

100 g guancialea

60 g pecorina romana

Priprema je vrlo jednostavna

Stavite veliki lonac vode da proključa za kuhanje tjestenine. Na količinu vode za kuhanje tjestenine stavite 3% soli i stavite tjesteninu da kuha. U posebnoj zdjelici umiješajte žumanjke i pecorino te ostavite sa strane. Guanciale narežite na kockice ili ako ga nemate koristite pancetu pa popržite na maslinovom ulju. Kad je tjestenina kuhana al dente maknite ju s vatre. Tavicu s pancetom ili maknite s vatre ili je smanjite pa dodajte tjesteninu, promiješajte, a zatim dodajte i žumanjke s prethodno umiješanih sirom pecorinom. Ovdje je vrlo bitno da dobro kontrolirate temperaturu, da budete potpuno sigurni ovaj korak možete odrađivati malo dalje od plamenika pa onda opet vratiti na slabu vatru. Da bi umak bio kremastiji dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine, sve začinite svježe mljevenim paprom i podlijte s malo dobrog maslinovog ulja.

U nastavku pogledajte Nadijin recept za pastu carbonaru:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:43