BRZO I JEDNOSTAVNO

Pesto od pečene cikle i grejpa ili klasični pesto genovese? Donosimo 5 brzih,a jednostavnih ideja

pesto razni
 Marko Miscevic /
Uzeli smo mužare u ruke i napravili mirisne, svježe, savršene umake koje smo pomiješali s tjesteninom salatama i namazali na kruh!

Ovi recepti su brzi, jednostavni i idealni kada vam se ne stoji uz štednjak! Osnova svakog pesta su začini, bez njih on ne bi imao tako intenzivan miris i okus. Svi ostali sastojci stvar su osobnog ukusa. Najbolje ih je raditi u mužaru, ali ako ga u kuhinji nemate poslužiti će vam i štapni mikser!

Pesto Genovese

  • 3 češnja češnjaka
  • 1 veća vezica svježeg bosiljka
  • maslinovo ulje
  • šaka pinjola
  • sirevi pecorino i parmezan
image
pesto razni
Marko Miscevic /

U mužar prvo stavite češnjak, zatim dodajte malo krupne soli, papra i češnjak pretvorite u pastu. Natrgajte bosiljak. Pinjole blago tostirajte na suhoj tavi, a zatim ih pustite da se ohlade na sobnu temperaturu. Kružnim pokretima izradite bosiljak, zatim pinjole i postupno dodajite maslinovo ulje do željene gustoće. Na samom kraju dodajte pecorino i parmezan.

Pesto od prženih lješnjaka i svježe paprike

  • 6 tanko narezanih feta pancete
  • malo ružmarina
  • vezica peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • šaka pistacija
  • pola vezice bosiljka
  • 1 limun
  • pecorino i parmezan
image
pesto razni
Marko Miscevic /

Češnjak s malo soli izradite u mužaru, a kada ste dobili pastu, dodajte korijander u zrnu pa kardamom. Izradite. Dodajte i svježi korijander i pržene lješnjake. Papriku nasjeckajte na kockice. Sve dobro izradite pa umiješajte papriku i više ne tucite tučkom. Dodajte pecorino i parmezan pa sve začinite s malo čilija, soli i papra.

Pesto od pancete, pistacija i peršina

  • 6 tanko narezanih feta pancete
  • malo ružmarina
  • vezica peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • šaka pistacija
  • pola vezice bosiljka
  • 1 limun
  • pecorino i parmezan
image
pesto razni
Marko Miscevic /

Pancetu lagano prepržite na tavici s ružmarinom dok ne postane hrskava. Natrgajte peršin, stavite ga u mužar s češnjakom i sve povežite kružnim pokretima. Dodajte limunov sok pa ubacite bosiljak i blanširane i oguljene pistacije. Na samom kraju dodajte naribane dvije vrste sira i sve začinite solju i paprom.

Pesto od pečene cikle, češnjaka, mente i grejpa

  • 1 srednja pečena cikla
  • 2 manja pečena češnjaka
  • nekoliko listića mente
  • šaka badema
  • 1 grejp
  • pecorino i parmezan
  • maslinovo ulje
image
pesto razni
Marko Miscevic /

Ciklu pecite na 200 stupnjeva sat vremena na papiru za pečenje. Češnjak također pecite u pećnici, ali puno kraće, oko pola sata. Pečenu ciklu ogulite i narežite na komadiće pa povežite s češnjakom u mužaru. Dodajte bademe koje ste prethodno blanširali i ogulili, zatim ulijte sok od grejpa i listiće mente. Sve povežite. Dodajte i malo maslinova ulja, a na samom kraju i dvije vrste sira pa povežite.

Pesto Siciliano

  • 500 g oguljenih svježih rajčica
  • 3 sušene rajčice
  • pinjoli
  • maslinovo ulje
  • šaka oraha
  • malo čilija
  • pecorino i parmezan
image
pesto razni
Marko Miscevic /

Narežite svježu rajčicu na komadiće te im uklonite sjemenke. U mužar stavite češnjak i sušene rajčice pa ih izradite u pastu. Dodajte svježu rajčicu i orahe. Izradite. Začinite solju, paprom i čilijem pa dodajte maslinovo ulje. Na kraju dodajte sir i sve povežite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:07