Sastojci:
• 4 mlada luka, tanko nasjeckana
• vezica korijandera
• 2 češnja češnjaka
• 1 žličica naribane korice limete
• 1 žličica naribane korice naranče
• 4 žlice soka limete
• 4 žlice soka naranče
• 4 žlice soja sosa
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1 žličica soli
• 500 g pilećih bataka i zabataka
Priprema:
Korijander, 2 mlada luka, češnjak, koricu i sok naranče i limete, soja sos, ulje i sol usitnite u blenderu. Smjesu utrljajte u piletinu. Ostavite u hladnjaku na oko sat vremena. U protvan za pečenje stavite papir za pečenje. Na njega poslažite piletinu s koje ste lagano maknuli marinadu da vam ne zagori. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Kada je piletina gotova, pospite ju ostatkom nasjeckanog mladog luka.
2/4
Sastojci:
• 500 g pilećih bataka sa zabatcima
• 1 mrkva
• 1 luk
• 200 g nasjeckanih vrganja i bukovača
• 700 ml dobrog crnog vina
• 2 lovorova lista
• sol, papar
• 3 žličice majčine dušice
• 3 žlice peršina
• maslinovo ulje
• 20 g maslaca
• 4 češnja češnjaka
Priprema:
Meso posolite, popaprite i prelijte s malo maslinova ulja. Vrganje i bukovače izrežite na komadiće, kao i mrkvu i luk. U lim za pečenje stavite meso, pa oko njega poslažite povrće. Dodajte lovorov list, peršin i majčinu dušicu. Zalijte s vinom. Ostavite u hladnjaku preko noći. Sljedeći dan izvadite meso iz marinade i prepržite ga u tavi. Dodajte ocjeđeno povrće. Dodajte češnjak, još peršina, maslac, brašno te dolijte malo vina iz marinade. Ostatak vina vratite u lim za pečenje, dodajte sadržaj iz tave i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Prvo pecite 30 minuta ispod folije, pa zadnjih 10 minuta maknite foliju i dovršite pečenje.
3/4
Sastojci:
• 1 žlica maslinovog ulja
• 500 g pilećih bataka i zabataka
• sol i papar
• 1 mali luk, sitno sjeckani
• 2 češnja češnjaka , sitno sjeckana
• 2 žlice paradajz paste
• 1 limenka slanutka
• 2 žlice harisse
• 2 dcl pilećeg temeljca
• 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
• limun
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Zagrijte maslinovo ulje na tavi koja moće ići u pećnicu. Piletinu začinite soli i paprom. Piletinu lagano ispržite na tavi, oko 5 minuta sa svake strane. Maknite piletinu i na ulje od pečenja ubacite češnjak i luk. Dodajte pastu od rajčice, slanutak, harissu i temeljac pa pustite da se lagano krčka kojih 15 minuta. Dodajte piletinu. Tavu stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta na 200 stupnjeva. Pospite peršinom.
4/4
Sastojci:
• 1 žlica maslinovog ulja
• 4 pileća batka i zabatka
• sol i svježe mljeveni crni papar
• 4 luka, narezana
• 4 češnja češnjaka
• 4 grančice majčine dušice
• 2 dcl suhog bijelog vina
• 2 dcl pilećeg temeljca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zagrijte ulje na tavi koja može ići u pećnicu. Piletinu začinite solju i paprom i pecite na tavi oko 5 minuta sa svake srane. Stavite sa strane. U ulje od pečenja dodajte luk i češnjak i pržite oko 2 minute. Dodajte majčinu dušicu i bijelo vino, neka alkohol ispari. Vratite piletinu natrag u umak, dodajte temeljac, pustite da zavrije, poklopite i prebacite u pećnicu. Pecite oko 25 minuta na 200 stupnjeva poklopljeno. Maknite poklopac i pecite još 10 minuta.