Pet načina kako pripremiti šparoge!

 Mario Kučera / Hanza Media
Fritaju jako volimo, ali odmaknimo se malo od klasika...

Piše: Mateja Domitorvić

Autor naslovne fotografije: Mario Kučera/EPH

Čekali smo ih kao ozeblo sunce i konačno dočekali. Nisu jeftine, no tko ih je ikada brao zna da vrijede tih novaca, a i taj si užitak treba priuštiti barem jednom godišnje, sada kad im je sezona, a ona pak traje oko mjesec dana. Prvi mac kupili smo desetak dana prije Uskrsa na trešnjevačkom placu kod Marinke koja ne štedi kad je u pitanju debljina vezice. Završile su u najbrže pripremljenom jelu na svijetu fritaji ili kako mi to u unutrašnjosti kažemo kajgani. Recpet je bio čista klasika s malom dozom otmjenosti. Naime, osim šparoga, jaja i domaće slanine na kraju smo našu fritaju pokapali uljem istarskog tartufa. O da, ručak za Bogove, dostojan svakog gosta. A za vas smo pripremili i fotogaleriju 5 načina kako pripremiti šparoge!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:43