Hrskavost na prvom mjestu!

Pet pravila za savršenu salatu!

 Getty Images/iStockphoto
Savršena salata ima jako puno potencijala, ne mora samo biti dio nekog većeg jela, može biti pravi obrok. Ipak, bilo da ju jedemo kao glavno jelo ili samo uz njega, od nje imamo neka očekivanja, a prvo i najvažnije je da bude hrskava! Ali to nije jedino...

Neka bude hrskava

Nije nikakva tajna da je ono glavno kod salate upravo hrskavost. Zato, nikada salatu ne režite nožem, jer će rezanje nožem ukloniti dio te hrskavosti kod salata kao što su romanska ili iceberg zelena salata. U tom slučaju ćete salati morati vratiti izgubljeni dio hrskavosti, a to možete učiniti prepečenim slanutkom, orašastim plodovima…

Dodajte slane elemente

Salata jednostavno traži nešto dobro začinjeno! Pršut, intenzivan sir, prepečena slanina, prepečeni krutoni s češnjakom, parmezan u listićima… savršenstvo!

Chicken salad with leaf vegetables and cherry tomatoes
Getty Images/iStockphoto

Ne pretjerujte s ''mokrim'' sastojcima

Ne želite da vaša salata uvene čim ju začinite, a upravo će se to dogoditi ako pretjerate s uljem i kiselinom. Pogotovo ako za salatu već koristite povrće i voće koje sadrži dosta tekućine poput breskvi, rajčica ili možda radite salatu od tune. Takve sastojke uvijek dodajte na kraju, a salatu samo jednom, dvaput promiješajte.

Pogodite savršenu veličinu komadića

Da, naravno, salata treba biti isjeckana, ali nemojte pretjerati. Što su vam komadi manji to će ju dressing brže razmočiti. Ipak, salatu jedemo vilicom, ne želimo ju dovesti u stanje da moramo koristiti žlicu!

Special recipe for preparing snacks
Getty Images/iStockphoto

Neka svaki dio salate bude preliven dresingom

Kako s dresingom lako možete pretjerati tako možete biti i nedovoljno velikodušni. Svaki dio salate treba biti u dodiru s dresingom. To posebno vrijedi za salate koje se nadograđuju, nakon dodavanja svakog sloja salate dodajte malo dresinga ili salatu lagano promiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:18