Piletina naša svagdašnja - pet recepata s piletinom

‘Još malo i pretvorit ćemo se svi u kokoši,’ često ćete čuti starije ljude. Nisu ni daleko od istine s obzirom na to koliko se često jede piletina. Brzo je gotova i lako dostupna pa je stoga često prvi izbor kad razmišljamo o tome kako napraviti brzinski ručak.

Problem? Svakog gosta tri dana dosta, tj. ne možeš baš ni uvijek istu piletinu jesti.

Rješenje? Naši recepti s piletinom. Ovaj put nudimo vam ih pet.

1. Brzi ražnjići od piletine i luka – rješenje za neki brzi ručak tijekom tjedna ili ako vam ekipa dolazi na druženje. A ako vam djeca ne vole luk, za njih napravite varijantu od same piletine ili dodajte pokoji šampinjon.

2. Juha od kukuruza s piletinom – ova juha je obrok sama po sebi. Poslužite je s komadom ražene pogače i ne treba vam ništa više.

3. Salata od kus kusa s piletinom – još jedno brzo jelo koje može lako nahraniti cijelu obitelj. Mada ima neobično ime, kus kus nije ništa egzotično. Ima vrlo blag i neutralan okus i sigurni smo da će se svidjeti svima kome ga poslužite.

4. Piletina sa češnjakom – pečeni češnjak izgubi jačinu i postane fin i kremast. Obavezna lektira za sve koji i inače vole češnjak.

5. Kokoš u vinu – pravo rješenje za nedjeljni ručak. Malo se duže peče, ali dok je kokoš u pećnici, vama su ruke slobodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:55