NIKAKO DO DOGOVORA

Pitanje koje već godinama pokreće rasprave na internetu: Je li hot dog sendvič ili nije?

 Unsplash/
Budući da će na ovo pitanje uvijek postojati dva odgovara, za mišljenje smo pitali umjetnu inteligenciju

U ovo doba godine kada je kućica s ponudom hot dogova po gradu zbilja puno, postoji velika vjerojatnost da će se, dok se cupkajući na mjestu grijete na hladnom zimskom zraku i ispijate čašu za čašom kuhanog vina, i u vašem društvu povesti rasprava o tome je li hot dog stvarno sendvič ili ipak nije.

image
Nera Simic/Cropix

Pitanje je to koje već godinama muči ljubitelje tog fast fooda i oko kojeg se, čini se, mnogi ipak ne mogu dogovoriti. Istu je temu nedavno pokrenula i Padma Lakshmi, indijsko američka autorica, aktivistica, model, glumica i televizijska voditeljica kulinarske emisije Top Chef. Kada je nedavno gostovala u emisiji Tonight Show Starring Jimmy Fallon, otkrila je da je kao mala u New Yorku jela samo prazna peciva s dodacima za hot dog jer u to vrijeme nije konzumirala meso, a potom ju je slavni voditelj pitao upravo pitanje svih pitanja.

"Je li hot dog zapravo sendvič?"

"Mislim da je to jadna izlika za sendvič, ali tehnički, rekla bih, zbilja je sendvič", objasnila je i blago naljutila publiku u studiju, a zatim i ponovno pokrenula raspravu među internetskom publikom.

Zanimljivo je dodati kako slavna voditeljica nije jedina koja je pokrenula ovu raspravu. Nekoliko slavnih ličnosti već se osvrnulo na to pitanje, a 2018. godine oglasili su se i iz američke tvornice kobasica i hrenovki Oscar Mayer i poručili: "Jednom zauvijek stajemo s ovim raspravama i proglašavamo hot dog stvarnim sendvičem", poručili su, piše portal Food and Wine.

image
Pexels/

Kako ništa od toga nije zaustavilo rasprave, mi smo odlučili poslušati savjet ekipe s portala Food and Wine i za mišljenje pitali ChatGPT. Evo njegovog odgovora.

"Klasifikacija hot doga kao sendviča predmet je rasprave i često ovisi o individualnim perspektivama i definicijama. Dok neki ljudi tvrde da hot dog odgovara širokoj definiciji sendviča jer se obično sastoji od nadjeva (kobasice) zatvorenog u kruhu (pecivu), drugi tvrde da se jedinstvena struktura hot doga razlikuje od tradicionalnih sendviča.

U konačnici, hoćete li hot dog smatrati sendvičem ili ne, može ovisiti o vašem tumačenju onoga što čini sendvič. Ne postoji univerzalno prihvaćena definicija, pa je to više subjektivno i semantičko pitanje", poručuje nam ChatGPT

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:38