PIVSKI NOVITET

Pivovara Devetka na drugačiji način predstavlja novi lager, svidjet će se čak i skepticima

 Pivovara Devetka/
Pivovara iz Zaboka pivo je odlučila predstaviti na čak 12 lokacija diljem zemlje u isto vrijeme

Ekipa iz pivovare Devetka iz Zaboka ovih je dana otkrila novitet na kojem rade već neko vrijeme, a sada su ga, na više nego zanimljiv način, spremni predstaviti svojoj publici. Uskoro, naime, kreću s promocijom svog novog lagera, a to su ovog puta odlučili izvesti na nešto drugačiji način. Kako bi novo pivo približili što većem broju ljudi, Devetka La9ger, kako su najavili, od ovog će petka, 19. studenog, biti dostupan na čak 12 lokacija u cijeloj zemlji. Pivo dolazi u limenkama od pola litre i na svim će adresama biti dostupno po istoj cijeni.

"Baza ovog piva je lager i ono je namijenjeno ljubiteljima crafta i onima koji nisu, ali žele popiti jedno stvarno dobro pivo. Malo smo se zaigrali s proizvodnjom i dobili smo spicy notu koja zbilja dolazi do izražaja kad progutaš pivo i mislim da to ovo pivo čini baš onako posebnim i vrijednim pažnje. U proizvodnji smo koristili samo hrvatski slad, sa zlatnih slavonskih polja. Riječ je o Pilsen sladu iz Nove Gradiške, a od hmeljeva korištene su njemačke sorte Perle i Hallertauer. Perle daje ‘spicy‘ note, dok Hallertauer ide u laganom, voćnom smjeru", objasnio nam je Goran Desnica iz Devetke i dodao kako je pivo nevjerojatno pitko i osvježavajuće, blage i ugodne gorčine, zlatne boje i bogate i čvrste pjene.

image
Pivovara Devetka/

Za upečtaljiv dizajn etikete, kao i do sada, zadužen je bio dizajnerski tim pod vodstvom Nikole Đureka, inače člana ekipe pivovare Devetka.

Pivo će se, kako nam je rekao Goran, u prvih nekoliko dana moći isprobati samo u specijaliziranim craft shopovima i lokalima koji i inače nude craft pivo, a kasnije i diljem zemlje. Popis lokala u kojima od idućeg petka, 19. studenog, možete isprobati pivo potražite u nastavku, a više detalja u narednim danima na društvenim mrežama pivovare Devetka.

Zagreb

Fakin Craft Bar (Ulica grada Vukovara 68)

Krchma Horvati (Ulica Rudolfa Bićanića 12)

Craft Room (Opatovina 35)

X Bar (Nova cesta 100)

Caffe bar Cajt (Vlaška ulica 68)

Osijek

Kušaonica pive Gajba (Sunčana ulica 3)

Varaždin

Caffe bar Sloboda (Ulica Ognjena Price 34)

Medina Škrinja (Ulica Juraja Habdelića 4)

Split

Harats Pub Split (Tončićeva ulica 2)

Screws & Beers (Vukovarska ulica 49)

Zabok

Krčma Polanović (Ulica Matije Gupca 36)

Rijeka

Tvornica piva Rijeka - Pogon Trsat (Trg Viktora Bubnja)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:07