Razlog za posjet

Pizzerija koju obožavaju mnogi Zagrepčani ima pizze novih okusa, ali i novog, sjajnog chefa

 Instagram @aldentezagreb
S dolaskom Branka Kusovca u Al Dente, poznato i popularno mjesto osvježilo je ponudu na meniju

Pizzerija i trattoria Al Dente, otvorena u svibnju 2021. u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici na broju 5, brzo je stekla svoju vjernu publiku. Sudeći prema recenzijama dobro kotira među Zagrepčanima, ali i gostima, pa će vijest da su u ponudu uveli tri nove pizze vjerojatno kod mnogih među njima biti dočekana s odobravanjem.

Riječ je o pizzama naziva - Pomodoro, Tartufi & Stracciatella te Daterino & Stracciatella, odnosno gourmet pizzama njihova glavnog pizza majstor Enesa Hrnjića, koje će nadopuniti listu pizza, među kojima se ističu Pizza Tartare, Shroomizza, Buđotella ili, primjerice, Bresaola & Burrata te apsolutno najtraženija i najprodavanija - Pizza Prosciutto & Stracciatella.

image
Instagram @aldentezagreb

Al Dente je, za one koji možda ne znaju, smješten u prostor u kojem se svojevremeno nalazila legendarna trgovina ploča u Bogovićevoj. Jelovnik im je bogat, pa tako pored pizza u ovom prostoru, koji ima i kat s lijepom staklenom stijenom te terasu, možete naručiti tjesteninu, ali i razna dnevna mesna i riblja jela.

Ljubitelje vina vrlo će vjerojatno impresionirati njihova vinoteka sa 100-tinjak etiketa i to pretežito hrvatskih vinara.

Kada su otvorili, vlasnici Filip Cvrk i Alen Lazarevski istaknuli su kako je njihov koncept baziran na talijanskoj, odnosno mediteranskoj kuhinji s fokusom na kvalitetnim i svježim namirnicama od lokalnih proizvođača.

“Cilj nam je bio potpuno se maknuti od komercijale. Zanimaju nas ‘mali‘ ljudi, domaće i lokalno", istaknuli su tom prigodom navodeći kako im, primjerice, iz Slavonije stiže crna svinja, a direktno s koče svježe ulovljena riba, lignje i plodovi mora. Također, kod nabave sastojaka su fokusirani na izvorne talijanske namirnice, te svaki tjedan u nabavku putuju po svježe sastojke u Italiju.

Velika vijest je i kako je u svibnju u Al Dente prešao chef Branko Kusovac, koji je bio zaštitno lice kuhinje zagrebačkog Bobana, što ne čudi jer mu je strast oduvijek bila ručno spravljena tjestenina. Tako su na meniju sada Ravioli Cacio e Peppe, klasična talijanska tjestenina s paprom punjena ricottom te pecorinom, ali i Fettucine od špinata s kozicama i umakom od pesta. Ljubitelje klasike definitivno će oduševiti Kusovčev čuveni crni rižoto.

Inače, Al Dente radi od 11 do 23 sata, a mjesto u restoranu je potrebno prethodno rezervirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:33