Po gurmanske barele u restoran iza benzinske pumpe

U Soblincu smo se zaustavili na benzinskoj postaji Galic-Benz i ugledali Barrel - restoran u kojem su nas oduševile nove inacice tracdicionalnih jela.
U Soblincu smo se zaustavili na benzinskoj postaji Galic-Benz i ugledali Barrel - restoran u kojem su nas oduševile nove inacice tracdicionalnih jela.

piše: Zlatko Šimić

snima: Marko Miščević

Da je dobra hrana svuda oko nas, uvjerili smo se sasvim slučajno kada je naša reporterska ekipa na povratku s jednog važnog zadatka ostala bez benzina nadomak Zagreba. U Soblincu, nedaleko od Sesveta, stali smo na benzinskoj postaji Galić-Benz, jedinstvenoj po velikom plastičnom pijetlu koji stoji na vrh postaje. Dok su nam radnici na pumpi objašnjavali kako je pijetao simbol prvog uspješnog posla obitelji Galić u peradarstvu, koji korak iza ugledali smo veliki restoran s natpisom Barrel.

Na mjestu gdje je nekoć bio devastirani ugostiteljski objekt, prije mjesec dana otvoren je novi cafe bar-pizzeria-fast food-restoran i mini hotel! Gledamo i ne možemo vjerovati. Nakon obilaska lijepo i moderno uređenog interijera (pogađate: Ikea), na odjelu za brzu hranu naručujemo – a što bismo drugo nakon pijetla na pumpi – pileća krilca na Barrelov način i Bacon Burger. Ugodno iznenađeni odličnim burgerom i sočnim krilcima s roštilja već na povratku u Zagreb odlučujemo se za novi posjet. Za dva dana dolazimo najavljeni na isto mjesto, kad tamo iznenađenje. Na ulazu nas čeka poznato lice: Željko Šimek kojega smo prije nekoliko godina upoznali kao vlasnika uspješnog obiteljskog hotela, restorana i nightbara Galija u Crikvenici.

– Da, može se reći da smo sličan model preslikali i ovdje, kod kuće. Mislimo da ovaj naš kraj zaslužuje ovakvo mjesto na kojem će se moći opustiti i publika željna drukčijih sadržaja i originalne hrane – priča Željko dok nam se pridružuje njegov sin Karlo (24) koji je voditelj ovog restorana. Nakon temeljite obnove i ulaganja od 350.000 eura u objektu je zaposleno osam mladih ljudi, a među njima i najstariji, nama najzanimljiviji kuhar Jozo Tipura (46). Jozo, koji je autor odlične pizze koja je proslavila Galiju, i ovdje je osmislio burger “rođen na lavi” sa zagorskim tačem (špekom i junetinom iz mesnica Kudelić) u spoju s iskustvima iz kuhinja sa švicarskih skijališta (umak od manga i banane).

Uz tradicionalna jela obogaćena originalnim inovacijama (vidi barrel. hr), cafe bar već je postao omiljeno okupljalište mlađe publike koja se zabavlja u tematskim večerima. Jedino što smo primijetili je nedostatak flambiranih jela ili nekog specijaliteta s mirisom benzina koji bi opravdali ime Barrel. Ali, tko zna..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 17:19