Gdje večeras?

Počeli su Dani piva u Karlovcu, još stignete uloviti vlak za festival koji se ne propušta

 Press
Samo pet dana u godini grad na četiri rijeke priprema poslasticu za sve ljubitelje piva

Vikend je pravo vrijeme za avanturu u Karlovcu! Uz tradicionalno otvaranje pivske bačvice, svjetlosni show te fantastičan koncert Parnog valjka, jučer su započeli 36. Dani piva u Karlovcu, a danas slijedi bogat program uz pivske radionice, interaktivne igre za posjetitelje i posebne turističke ture, a večernji program donosi nastup Grše, Psihomodo Popa i Belfast Fooda.

image
Press

U povodu Dana piva, organiziraju se i zanimljivi tematski turistički sadržaji pa je najbolje provesti cijeli vikend u Karlovcu. Posjetite Stari grad Dubovac, zaplovite Žitnom lađom po rijeci Kupi, opustite se na Foginovom kupalištu, otkrijte čuda u Nikola Tesla expericence centru, istražite slatkovodni akvarij Aquatika te upoznajte povijest u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj.

image
Press

Inače, Dani piva Karlovac najpoznatiji su i najdugovječniji hrvatski festival piva i prestižni glazbeni festival s tradicijom koja je započela još davne 1984. godine. Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu sadržaja, Dane piva tijekom pet dana trajanja posjeti više desetaka tisuća posjetitelja i turista. Nakon jučerašnjeg otvorenja i koncerta Parnog valjka, vikend nudi još poslastica.

image
Press

No, ne propustite i zagristi nešto fino. Kao i svake godine, Karla žitoproizvod pripremaju slane i slasne, ručno rađene tradicionalno dobre velike perece. Njihove kućice potražite na dvije već dobro poznate lokacije - u Radićevoj ulici 1a (kod caffe bara Catalpa) te u Ulici kralja Tomislava 9 (nasuprot caffe bara Croata) i ne propustite priliku koja se pruža samo pet dana u godini. Potražite jedan od najpoznatijih simbola Dana piva Karlovac - tradicionalni veliki ručno rađeni perec!

image
Press

Na glavnoj pozornici, večeras se zabavite s užarenim ritmovima uz DJ-a koji će vas podići na noge, no ne propustite ni nastupe Belfast fooda u 19, Grše u 21 te Psihomodo popa u 21:30 sati. Nedjelju će obilježiti rock zvuci Opće opasnosti, a ponedjeljak i utorak rezervirani su za Dalmatino i Ninu Badrić. Posjetitelje će na glavnoj pozornici zabavljati još i Miach, DJECA!, Kojoti, Detour i Mirna Škrgatić, dok će na pozornici u sklopu Gastro kutka nastupati jedini hrvatski Mariachi bend Los Caballeros, funk-soul band Brown Sugar te lokalni sastavi Strings band, Rivers band i Black & White.

image
Press
image
Press

Putujte vlakom iz Zagreba na 36. Dane piva Karlovac! Za posjetitelje je iz Zagreba osiguran prijevoz vlakom i to uz povratnu kartu za samo 1,5 €! Vlak po promotivnoj cijeni karte voziti će od petka 25. do nedjelje 27. kolovoza sa Zagrebačkog glavnog kolodvora. Polazak iz Zagreba je u 17:35, a povratak iz Karlovca u 00:06 sati.

POLASCI s Glavnog kolodvora Zagreb u 17:35 - Remetinec 17:45 - Hrvatski Leskovac 17:51 - Jastrebarsko 18:13 - dolazak u Karlovac Centar u 18:31

POVRATAK iz Karlovac Centar u 00:06 - Jastrebarsko 00:24 - Hrvatski Leskovac 00:41 - Remetinec 00:51 - dolazak na Glavni kolodvor Zagreb u 01:00

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:30