VARAŽDIN: PREPORUKA

Počeo je Špancirfest, kad ogladnite svratite do kućice gdje ćete provjereno najbolje jesti

 Berislava Picek/Cropix
U Nedjeljnom Jutarnjem, 21.kolovoza pročitajte reportažu Nede Batinić o kućici koja ima najbolju gastronomsku ponudu na festivalu

U prošlu srijedu u 11 sati navečer uz bedeme Starog grada u Varaždinu čulo se cvrčanje. Izvor tog zvuka nisu bili muzikalni kukci, nego luk i kockice patlidžana na maslinovom ulju koje je ekipa iz Gastronomada pržila na otvorenom. U tijeku su bile pripreme za Vinski grad i njihov prvi nastup na festivalskoj sceni nakon više godina izbivanja. Te su večeri pripremali jedan od brojnih namaza za krostine, sendvičke u kojima će moći uživati posjetitelji Vinskog grada, popularne vinske manifestacije koja se odvija od 18. do 28. kolovoza, u isto vrijeme kad i kultni Špancirfest i već se osmu godinu zaredom brine da brojni posjetitelji festivala ne ostanu žedni, a bome ni gladni.

"Poanta nam je bila ponuditi hranu koju ljudi mogu pojesti s nogu pa smo zato osmislili krostine koje mogu grickati dok uživaju u vinu. Trudili smo se pokriti sve skupine namirnica, tako da ima i mesa i povrća i ribe, što su sve naše tradicionalne namirnice. Pritom smo htjeli staviti nešto što nije baš bilo prisutno na festivalima" - napomenula je Martina, koju svi od milja zovu Bela, dok je nadijevala svoje krostine sotiranim kukuruzom.

U Nedjeljnom Jutarnjem, 21.kolovoza pročitajte cijelu reportažu Nede Batinić o kućici koja ima najbolju gastronomsku ponudu na festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:04