ŠTO SE NUDI?

Počeo je Zagreb Burger Festival, održava se na novoj lokaciji i donosi zanimljive novitete

 Sandro Sklepic/
Već prvog dana otkrili smo nekoliko prilično zanimljivih noviteta, od burgera s kikiriki maslacem do onog od čak 71 kunu

Još jedno, šesto po redu izdanje Zagreb Burger Festivala počelo je ovog petka, 10. rujna na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana. Ove godine devet ugostitelja nudi čak 40 vrsta gurmanskih burgera. Festival je otvoren svakog dana od 12 sati do ponoći i trajat će sve do 19. rujna, kada će, već tradicionalno, biti pregledani svi glasovi posjetitelja te će biti proglašen najbolji burger festivala.

Dobro je dodati i kako se nova lokacija čini kao prilično dobar odabir upravo zbog zelenila, dodatne hladovine, prostranosti i cjelokupnog ugodnijeg dojma festivala.

image
Sandro Sklepic/

ŠTO SE NUDI?

Većina ugostitelja na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu posjetiteljima je već poznata. Ovdje se, naime, i ove godine mogu probati burgeri ekipe iz varaždinske Reshetke International, a uz popularnog Divljeg Đuru, predstavljaju i Đurgana 042, burger s namazom od smeđeg maslaca, sira Varaždinca, Rešetka umakom i karameliziranim lukom.

image
Sandro Sklepic/

Zagrebački The Burger Bar nudi najskuplji burger festivala, dvokatni New Jersey Classic po cijeni od 71 kunu. Tu je još i prošlogodišnji novitet Chef's Burger s potpisom Ivana Pažanina, zatim Institut za burgere by Mate Janković, a posjetitelji mogu uživati i u već poznatim okusima burgera na kućicama Brewbites i El Toro.

Zanimljiva je i kućica BBQ Hot Yard na kojoj burgere priprema roštilj majstor s balkona Davor Šušković, u pratnji ekipe iz Volim ljuto i na kojoj, uz pet stalnih favorita, svakoga dana možete isprobati i jedan novi burger. Najzanimljivije svakako zvuči njihov Peanut Butter Jelly Burger.

image
Sandro Sklepic/

Na ovogodišnje izdanje festivala stigla su i dva noviteta. Dalmaciju predstavljaju Guloso iz Dubrovnika s burgerima Gospar i Huncut, obogaćenima dubrovačkim poverunima i drniškim pršutom, dok je drugi Dalmatinac šibenski Festina Lente, a njihov je favorit Kobaja burger sa svinjskim kobasicama i tri vrste senfa.

image
Sandro Sklepic/

Ljubitelji ljutog, navalite!

Ovogodišnji početak festivala bogatiji je i za jedno zanimljivo natjecanje. Naime, u organizaciji ekipe iz Volim ljuto danas, u subotu, održat će se natjecanje u jedenju ljutih papričica. Okršaj ljutomana zakazan je za 17 sati, a prijave se još uvijek primaju na web stranici www.volimljuto.com

Ostatak ponude

Osim bogate ponude burgera, na festivalu se nude i pivo, kokteli i dvije slatke opcije, POPUP kokice (osim slatkih, u ponudi su i slane opcije), te sladoledi. Za dobru glazbu svakodnevno će se pobrinuti DJ-i Stanko Bondža, Ozren Kanceljak Kanca, Rea, Babilonska, a preostali dio glazbenog programa, kao i ostatak ponude možete pogledati na društvenim mrežama festivala. Ulaz na festival je besplatan.

image
Sandro Sklepic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:18