NOVO MJESTO

Početkom prosinca u Istri se otvara Stara Škola, restoran genijalne Priske Thuring, evo detalja

 Happy-moments.si/
Restoran se otvara 1. prosinca u istarskoj Krasici, mjestu smještenom između Grožnjana i Buja

Restoran Stara Škola, novi restoran u obnovljenoj staroj osnovnoj školi u istarskoj Krasici (između Grožnjana i Buja) o kojem se već neko vrijeme govori, otvorit će svoja vrata 1. prosinca 2022. Chefica Priska Thuring, rođena Švicarka i odgojena Kanađanka, i njezin tim pripremat će zajednički jelovnik od pet sljedova vođen namirnicama koje prate prirodne promjene istarskih godišnjih doba koristeći namirnice lokalnih proizvođača.

image
Happy-moments.si/

Priska ima dvadeset i četiri godine iskustva kao kuharica koja je radila u prestižnim hotelima/resortima i restoranima u Švicarskoj, Kanadi, Engleskoj, Njemačkoj, Dubrovniku, Rovinju i Zagrebu, te kao privatni kuhar na luksuznim jahtama. Njezin povratak u Hrvatsku, posebice Istru, kažu iz restorana, bio je neizbježan jer je među brdima, šumama i nevjerojatnom obalom otkrila mnoge proizvode koji tek trebaju biti servirani na stolu i u njima prepoznala istinsku inspiraciju za "honest food".

Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, zajedno s mladim timom entuzijasta.

Poseban će se naglasak biti i na koktelima i čajevima koje će pripremati iskusna bar managerica, također donedavna članica Alchemista. Vinska lista restorana nudit će probrana prirodna i organska vina ponajviše iz Hrvatske i susjednih zemalja.

image
Happy-moments.si/

Kako poručuju iz restorana, Stara Škola je mjesto gdje se kroz hranu, vina, koktele i čajeve slavi i povezuje s godišnjim ciklusima prirode. Ideja je da gosti iskoriste trenutak iz svog užurbanog života kako bi se opustili i ponovno povezali kroz široku paletu emocija, mirisa, okusa, boja i pronašli novu snagu života.

Uz restoran, tu je i vinski podrum za privatne degustacije/večere, "Zbornicu" kao prostoriju za privatna druženja, te veliku ljetnu bar-terasu s nezaboravnim pogledom na Krasicu i okolne brežuljke.

image
Happy-moments.si/
image
Happy-moments.si/

Vlasnici restorana Stara škola, hrvatsko/američka obitelj Penavić, kozmopoliti hrvatsko-američkih korijena i njujorške adrese, veliki ljubitelji umjetnosti, vina i putovanja, pretočili su svoje strasti u viziju high-end hospitality projekata u Hrvatskoj. Od vinarije Clai (koja je upravo za Staru školu buteljirala ekskluzivnu seriju svoga kultnog Brombonera), preko Stancije Baracije, jednog od najljepših imanja u Hrvatskoj, pa do luksuzne 46-metarske jahte AIAXAIA koja je dostupna za charter ljeti na Mediteranu, a zimi na Karibima ili Indijskom oceanu, pa do restorana Stara škola, koja je svojevrsni dragulj u kruni, svojim neposrednim utjecajem i inspiracijom pomiču granice doživljaja i naglasak stavljaju na izvrsnost usluge i sredstva te zaokružuju svoju high-end hospitality ponudu u Hrvatskoj.

Veliku reportažu o restoranu Stara škola čitajte u novom broju magazina Dobra hrana koji izlazi u nedjelju, 4. prosinca ove godine.

image
Happy-moments.si/
image
Happy-moments.si/
image
Happy-moments.si/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:58