VINSKA MANIFESTACIJA

Početkom veljače u Zagrebu možete kušati mlada vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

 Goran Jakus/
Graševina Croatica En Primeur 2023. kušanje mladih vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

Početak godine tradicionalno je rezerviran za sve popularniju vinsku manifestaciju - En Primeur – koja će se održati u hotelu Esplanade Zagreb, 1. veljače 2023. godine od 12 do 19 sati.

Vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja, okupljeni u udruženje Graševina Croatica, premijerno će predstaviti vina berbe 2022. godine, kao i vina koja još nisu ponuđena tržištu, kako bi stručna javnost mogla kušati vina koja će uskoro izići na tržište i procijeniti njihov potencijal. U krugovima vinskih stručnjaka En Primeur je prepoznat kao središte premijerne degustacije berbe iz prethodne godine.

Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje, a svoja vina će predstaviti više od 30 vinara, među njima poznata, ali i neka nova imena hrvatske vinske scene.

image
Petar_santini/

U Smaragdnoj dvorani Esplanade održat će se promenadno kušanje vina vinara Graševine Croatice i poslovni susret s vinarima Graševine Croatice koji je namijenjen za HoReCa predstavnike, ugostitelje, distributere, trgovce, novinare i ostalu stručnu publiku u vinskom i gastro svijetu. Posjetitelji će također imati priliku upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama, a posebna atrakcija će biti predstavljanje odabranih mladih vina graševina od strane eminentnih vinskih stručnjaka.

Na stručnim panelima diskutirat će se o trendovima na tržištu vina Republike Hrvatske, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima Graševine Croatice.

Sommelieri, ugostitelji, F&B manageri, distributeri, novinari i ostala stručna publika dobro su došli od 12 sati uz prethodnu registraciju na službenoj stranici dok je za ostale ljubitelje vina manifestacija otvorena od 16 do 19 sati, uz prethodnu kupnju ulaznice.

Graševina Croatica, u suradnji s partnerima Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije, organizira En Primeur koji će nakon dvije godine pauze ponovno zasjati u punom sjaju uz tradicionalno predstavljanje najboljih mladih i novih vina te bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

Više informacija potražite na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:18