Kamo za vikend

Počinje proljetno izdanje Vrsaranskih goložeca, istarske delicije u ponudi za 20 eura po meniju

 Press
Ljubitelje autohtone istarske kuhinje te jednostavnih i dobrih jela prvi vikend u svibnju razveselit će ovom manifestacijom

S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet događanja Vrsaranske goložece koji će se održati od 5. do 14. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih i lokalnih namirnica.

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u sedam vrsarskih restorana i konoba: Fančita, Dvi palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce, Rotonda i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu žgvacet od kokoše s fužima, file orade u umaku od jadranskih kozica i pikantna palenta, brodet lignji i oslića sa bijelom palentom, pljukanci s kozicama i šparogama, ravioli punjeni sporo pečenom svinjetinom, domaći njoki sa šugom od junetine te fuži sa šugom od divljači. Naravno, uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača.

image
Press

Svaki restoran nudi dva menija - riblji i mesni koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača. Ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od 20 eura (ili 150,69 kuna ako još uvijek preračunavate u staroj valuti).

image
Press

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više stalnih posjetitelja i gostiju.

image
Press

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već sedmo izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar i hotelsko poduzeće Maistra, a ovo zanimljivo gourmet događanje samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju u Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 22:51