Svi u centar

Počinje streetfood festival koji će oživjeti Staru Vlašku, bit će burgera, rolica, ribe i koktela

 Press
Festival počinje danas, ali ovaj put organiziran je na novoj lokaciji i traje sve do 17. lipnja

S dolaskom toplijih i sunčanih dana koje smo svi jedva dočekali, kreće i razdoblje događanja na otvorenom. Tako u četvrtak 8. lipnja počinje još jedno izdanje najpoznatijeg (pro)ljetnog festivala - Beats&Bites, no ovoga puta na atraktivnoj lokaciji u novootvorenoj pješačkoj zoni u samom centru grada. Festival je preseljen u Staru Vlašku i trajat će sve do 17. lipnja.

Beats&Bites festival brzo je svojim mladenačkim konceptom osvojio srca publike, a poznat je upravo po svojim kreativnim lokacijama održavanja u centru grada. Prijašnjih je godina bio na garaži Tuškanac te na predivnim Krešićevim livadama usred šume na Tuškancu, a ove se godine seli u donji dio centra grada. Festival će tako oživjeti nedavno otvorenu pješačku zonu u Staroj Vlaškoj.

Za one koji možda ne znaju, Beats&bites spaja odličnu muziku mladih DJ-a te sočne zalogaje zagrebačkih ugostitelja. Na ovogodišnjem izdanju B&B-a moći ćemo probati neke od najfinijih burgera, koktela, ribljih street food specijaliteta, krilaca, spring rolica, cicchetta, ali se i zasladiti s najfinijim domaćim palačinkama te krafnama.

Što se tiče zabavnog programa, svaku večer posjetitelje očekuje tematska muzička večer. Festival će i preko dana te u poslijepodnevnim satima nuditi razne aktivnosti, od kviza općeg znanja do bela ili beer pong turnira.

Od ugostitelja, na ovom će se festivalu predstaviti Bit burger s više verzija burgera, među kojima će imati i vegansku opciju, kao i kućica Shank s krilcima, stripsima i drugim malim zalogajima. Po prvi puta će se predstaviti i Tunaholic, koji ima restorane u Rovinju, Trogiru, Zagrebu te Beogradu, kao i kućica Kužina koja će u svojoj ponudi, između ostalog, imati i pulled pork sendvič i mazalice.

Za ponudu slatkog na festivalu bit će zaslužne Palačinke.hr i Crofna koja će nam predstaviti vrlo interesantne krafne s raznim slatkim punjenjima. Cicchetti su tapas bar koji će se također premijerno pojaviti u festivalskoj verziji, u suradnji s kućicom Tipsy koja već tradicionalno posjetitelje osvježava odličnim koktelima zanimljivih naziva i sastojaka. Za osvježiti žedna nepca, zaslužna će biti i Mangosta s bogatom ponudom koktela i drugih pića.

image
Press

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata preko tjedna, petkom i subotom do ponoći, a subotom i nedjeljom od podne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:13