Uživajte u fotografijama!

POGLED OD KOJEG ZASTAJE DAH: Ovo su neki od hrvatskih restorana s najljepšim pogledom!

Dubrovnik je u samome vrhu kada su u pitanju prekrasne panorame i pogledi, ali prekrasnih pogleda ima i u Zagrebu, Zadru, Šibeniku i Opatiji!

Izvor naslovne fotografije: Panorama restaurant&bar

Ovo nije nikakva top lista hrvatskih restorana s najljepšim pogledom na svijetu, i ne kažemo da ih u Hrvatskoj nema još stotine prekrasnih, ali smo odlučili izdvojiti samo neke budući da nas je poprilično uhvatila nostalgija za ljetnim mjesecima i godišnjim odmorom kada smo u ovakvim pogledima mogli uživati bar par dana uzastopno. Dubrovnik je u samome vrhu kada su u pitanju prekrasne panorame i pogledi, ali prekrasnih pogleda ima i u Zagrebu, Zadru, Šibeniku i Opatiji!

Uživajte u ovim prekrasnim fotografijama!

Plavi podrum, Volosko

U uvali gdje se ljuljuškaju ribarske brodice smjestio se ovaj prostor koji radi neprekidno punih 120 godina, u početku kao pansion, a posljednjih 50 godina kao restoran. Pogled na lučicu u Voloskom će umiriti i najneumornije duše koje, uz lijep pogled, tragaju i za dobrim zalogajem.

Nautika, Dubrovnik

Terasa Nautike je savršeno mjesto za one koji se žele nauživati pogleda na tvrđave Lovrijenac i Bokar. Pogled s terase seže u nedogled, ali ne brinite da vam pogled (bar nakratko) neće odvratiti specijaliteti na tanjuru glavnog chefa Maria Bunde.

Bevanda, Opatija

Bevanda se smjestila u Opatiji i iako se radi o modernom zdanju, ono se tako lijepo stopilo s prirodom, odnosno morem od kojega ga dijeli tek korak, dva. U pogledu na to more možete uživati dok uživate u specijalitetima chefa Damira Tomljanovića.

Restaurant 360⁰, Dubrovnik

S terase ovog restorana koji se nalazi povrh prekrasnih dubrovačkih zidina i dalje se pruža nezaboravan pogled na dubrovačku povijesnu luku, a u njemu se i dalje sjajno jede za što je zaslužan chef kuhinje Marijo Curić.

Fotografija sa službene stranice restorana

Bon Appetit, Zagreb

Smješten je u zgradi Emporion centra u samom srcu Zagreba, a njegova terasa vam omogućava panoramski pogled na cijeli Zagreb.

Pelegrini, Šibenik

Pelegrini ima sve – divnu atmosferu, neponovljiv pogled na katedralu Sv. Jakova i sjajnu hranu. U samom srcu povijesne jezgre Šibenika smjestio se restoran u kojem kuha chef Rudolf Štefan.

Biljana Gaurina / Hanza Media

Takenoko, Dubrovnik

Sada već ne toliko nova lokacija Takenoka su Ploče. Ako vas je put ovog ljeta nanio tamo negdje u blizinu, mogli ste na njihovoj terasi uživati u pogledu na tvrđavu Revelin i staru gradsku lučicu.

Foša, Zadar

Ovaj restoran je smješten uz samu obalu, a dijeli ime sa starom gradskom lučicom. Terasa restorana je doslovno umočena u more, a veseli i maleni ponton za gumenjake, za goste s jahti.

Panorama, Dubrovnik

Panorama restoran&bar ima savršen pogled na cijeli Dubrovnik koji jednostavno oduzima dah, a s njihove terase možete uživati u obrisim aElifatskih otoka i cijelog dubrovačkog akvatorija.

Draga di Lovrana, Lovran

Posjet Dragi di Lovrani je doživljaj koji se pamti, a restoran je smješten na rubu planinskog grebena iznad otoka i mora, sa spektakularnom panoramom od 360 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 18:15