STVARNO DOBRA ZABAVA

Pogledajte kako izgleda pizza party u svemiru, astronauti podijelili dojmove

 @thom_astro Instagram/
Na video zapisu koji je podijelio astronaut Thomas Pesquet može se vidjeti koliko je cijeli događaj zapravo bio zabavan

Kada je prošlog mjeseca u Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) stigla nova pošiljka hrane, a među voćem i povrćem, našao se i paket za izradu pizza u svemiru, tamošnja internacionalna ekipa odmah se bacila na posao i napravila prvi svemirski pizza party. U paketu su, kako piše portal Food and Wine, stigle zalihe sireva i pizza tijesta, a sve je zabilježio astronaut Thomas Pesquet koji je snimku kasnije objavio na svom Instagram profilu.



"Leteće pizze za večeru s prijateljima, zvuči gotovo kao subota provedena na Zemlji", napisao je u opisu svog videa i dodao kako dobar chef nikad ne otkriva svoje tajne, no kako je on ipak napravio video da gledatelji prosude sami koliko su pizze zapravo bile dobre. "Sve osim ananasa prolazi, ne želimo vrijeđati Talijane", dodao je.

Zanimljivo je dodati i kako je američki Pizza Hut još 2001. godine Rusu Yuriju Usachovu poslao pizzu te je upravo on prvi astronaut koji je u istoj uživao u svemiru.

Osim tuluma s pizzama, Megan McArthur, astronautkinja NASA-e na svojim je društvenim mrežama nedavno podijelila kako je svoj rođendan proslavila u svemirskoj postaji, a kako su prisutni na tulumu uživali u quesadillama i tortilja pizzama s pravim sirom, keksima i sladoledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:31