PUT POD NOGE

Pogledajte ovaj genijalan gastro vodič kroz Portugal ispunjen radovima naše poznate ilustratorice

 Privatna Arhiva
Planirate li put u Portugal, ova divna knjiga mogla bi vam poslužiti kao savršen vodič kroz tamošnju gastronomiju

Za one dane kada će odlazak na put ponovno izgledati opušteno i sretno kao nekada, autorica Sylvie da Silva i naša ilustratorica Maja Tomljanović pripremile su genijalan gastro vodič kroz Portugal. Vodič "Portugal - balades gourmandes, recettes et art de vivre" obrađuje gastronomiju šest tamošnjih regija, donosi najvažnije informacije, najbolje tradicionalne recepte pojedinog područja, a u vodiču ćete pronaći i preporučene lokalne proizvode koji će zatim poslužiti i kao odličan suvenir. Tu je i popis restorana koje svakako morate posjetiti zateknete li se u Portugalu. Pitali smo Maju kako je do suradnje došlo i koji je bio njezin zadatak.

"Do suradnje s francuskom izdavačkom kućom Mango je došlo kada su vidjeli neke od mojih ilustracija inspiriranih Portugalom i karte naših otoka na mom Instagram profilu. Kontaktirali su me početkom svibnja jesam li zainteresirana raditi na ovom projektu koji je uključivao ilustracije za naslovnicu i zadnju stranu, ilustracije za šest karata regija Portugala, izrada nekoliko uzoraka portugalskih pločica (azulejos) te ilustracije hrane, vina i sadržaja tipičnih za Portugal. Osim mojih ilustraciju knjiga je prepuna predivnih fotografija Portugala i hrane te autentičnih regionalnih recepata", rekla nam je Maja u kratkom razgovoru.

image
Mockups Design


Autorica vodiča, Sylvie Da Silva, već je otprije poznata po simpatičnim vodičima ovog tipa pa tako pomoću njezinih savjeta možete istražiti i Lisabon ili Bruxelles. Zanimljivo je da sva dosadašnja izdanja također dolaze u šarenim koricama i istim takvim stranicama te mogu poslužiti kao divan dodatak svakoj polici i nakon što ih iskoristite kao vodič kroz neki od omiljenih gradova.

"Ono što je mene posebno radovalo kod ovog projekta je da sam i ja sama velika zaljubljenica u Portugal pa je ovo stvarno bio projekt iz snova", otkrila nam je Maja Tomljenović pa dodala kako je knjiga izašla početkom 11. mjeseca, no zbog lockdowna u Francuskoj, prodaju su morali pomaknuti do daljnjeg. Mi smo vodič pronašli na stranici Furet.com po cijeni od 29, 95 eura, a posebno nas je razveselila činjenica da je dostava moguća i u Hrvatsku.

image
Mockups Design
image
Mockups Design
image
Mockups Design
image
Mockups Design
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:23