MJESTO ZA GABLEC

Ponovno otvoren popularni korejski restoran, cijene su i dalje pristupačne, nude i dostavu

 Privatna Arhiva/
Iz malog lokala u Unskoj, vlasnici su restoran Omma preselili u obližnju Koransku ulicu

Korejski restoran Omma, koji se prije nalazio u zagrebačkoj Unskoj, a sada je preselio u Koransku, ponovno je otvoren. Iako ga od stare lokacije dijeli tek nekoliko desetaka koraka, prostor u kojem se Omma sada nalazi prostraniji je od prošlog, što je svakako dobro budući da nas je pri svakom posjetu ovom restoranu na staroj adresi, gdje je lokal bio podijeljen na dva kata i zbilja malen, cijeli dan pratio miris ulja koji se zavukao u našu odjeću. Također, ispred novog lokala nalazi se i terasa koja za sada još uvijek nije u funkciji.

image
Privatna Arhiva/

Ponuda jela u Ommi i dalje je šarolika, osim između predjela i glavnih jela, birati možete i između wokova, jela s rezancima i jela s roštilja. Njihovi slasni kimchi ili klasični valjušci uvijek su dobar odabir za predjelo, a kremasti rezanci s piletinom i jela s grilla prilično zasitni i dolaze u povećim porcijama. Nude i nekoliko opcija za desert, od kojih nas je posebno zainteresirao matcha tiramisu po cijeni od 3,90 eura.

image
Privatna Arhiva/

Ono najvažnije, cijene u Ommi, unatoč manjem poskupljenju, i dalje su pristupačne. Rezanci s piletinom, junetinom ili tofuom ovdje će vas tako koštati 7,30 eura, a cijene ostalih glavnih jela kreću se od oko 7 pa sve do 12 eura. Kimchi palačinke sada će vas koštati 3,98 eura, dok smo ih pri zadnjem posjetu platili 25 kuna.

Ovih smo dana isprobali i prilično dobre klasične valjuške s junetinom koji dolaze u porciji od tri komada i koštaju 4 eura, a dobrom opcijom pokazalo nam se Jja Jang Myeon, jelo s kineskim rezancima, svinjskim vratom, povrćem, sojom, rotkvicom i kimchijem koje smo platili 8,60 eura.

image
Privatna Arhiva/

Omma je, dakle, odlično usputno mjesto gdje, ako ste otvoreni za nove okuse i želite se odmaknuti od klasične ponude azijskih jela u Zagrebu, pojesti možete dobar i zasitan ručak bez da potrošite previše novaca. Odlična je opcija za usputni gablec u pauzi od posla čak i ako dolazite s ekipom različitih prehrambenih navika. Ovdje će se, naime, najesti i oni koji vole, ali i oni koji izbjegavaju meso.

Vrijedi spomenuti i kako su jela iz Omme sada dostupna za narudžbu i putem dostavnih servisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:37