GDJE IZAĆI?

Ponovno se petkom navečer družimo na Dolcu! Na Place Market vraćaju se poznati chefovi, evo što se nudi

Ako ne znate gdje biste se danas družili s ekipom, svratite na Dolac, nećete ostati razočarani

Od danas, 5. rujna, pa sve do kraja listopada, svaki sunčani petak od 18 sati, zagrebačka tržnica Dolac ponovno postaje mjesto gdje se jede dobar street food. Nakon ljetne stanke, naime, ponovno kreće PLACe Market. Za zalogaje su zadužena poznata ugostiteljska imena i chefovi u čijim će se jelima, kao i uvijek, uživati u ležernoj atmosferi.

Na Dolcu tako danas možete pronaći ekipu iz Spud Buda, koja stoji iza trenutačno najpopularnijih krumpira u zemlji, zatim klasike s Dolca kao što je skradinski rižot Rougemarina Marina Medaka, pa i jela od plavorepe jadranske tune i srdela ražnjića te soparnika na štandu koji je ujedno i premijera novog ugostiteljskog projekta Petrus by Tin Miletić, sina poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji i renomiranog restorana Tač.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Zatim tjesteninu u kolutu parmezana s ribanim tartufom iz Al Dentea, hot dog od sabljarke Darling&Shegrtsa chefa Ivana Pave Pavlovića, tu je i chef Juraj Klepić i njegov Gdje je jura?, koji na Dolac dolazi s churrosima i pate chouxom s jabukama i vanilijom.

Kad smo već kod slatkog, tu su i različiti okusi Crna ovca sladoleda, kao i novitet ekipe iz Crofne, koji u kao novost u ponudi imaju Creme brulee krafnu. Dante tapas&more dolazi sa svojim kozicama u češnjaku i čiliju, pata negra pršutom te pašticadom u bao bunu.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Thai thai donosi svoje klasike poput pad thaia, Meat the king odležane steakove koji se pripremaju u green eggu, Makamana dolazi sa svojim sendvičom od janjetine, Jellyfish in space sa svojim bunsima, a Vinkl dolazi s novim jelom – dimljenim buncekom sa zeljem u pecivu.

Od sljedećeg petka tu su ponovo i Noel, Institut za burgere by Mate Janković, chef Mario Mihelj, Vedran Bošković sa svojijm pizzama, Cunami, Falafel etc, ali i neka nova imena, a čekaju nas ponovo i nova gostovanja.

Naravno, tu je i šank s koktelima i miješanim alkoholnim pićima, ali i hladnim PeTeom te Staropramenom, i bezalkoholnim pićima, te štand s Pienom.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

"Drago nam je da PLACe Market i ove jeseni vraća ljude na Dolac i podsjeća koliko su gradske tržnice važne, ne samo kao mjesto kupovine nego i kao prostor za susrete, doživljaje i nove uspomene, jednostavno mjesto okupljanja gdje se spajaju hrana, ljudi i dobra energija. Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u zalogajima koji griju i stvaraju zajedničke uspomene", poručuju organizatori.

PLACe Market se ove godine održava treću sezonu zaredom, a koncept je prepoznat kao jedinstveni gastro-kulturni projekt koji revitalizira tržnice i okuplja najbolje od hrvatske street food scene. Projekt se odvija uz potporu HTZ-a, kao i TZ-a Zagreba i Splita. A u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Čistoćom provodi se i kampanja "Zgužvaj i baci" kako bi se potaknulo posjetitelje da prije odlaganja, smanje volumen svoga otpada.

image
Ustupljena Fotografija/

Poseban šarm događaju daje činjenica da se odvija upravo na Dolcu – srcu Zagreba – gdje se tradicionalna funkcija tržnice isprepliće s modernim gastro doživljajem. Navečer, kada se tezge zatvore, Dolac oživi na novi način: postaje otvorena kuhinja i dnevni boravak grada na kojem se okupljaju prijatelji, obitelji, gurmani i znatiželjnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 13:03