Balkaniranje festival je hommage balkanskoj kulturi, ali s modernim twistom - kombinira nostalgiju i duh djetinjstva s urbanim senzibilitetom publike koja voli glazbu, tematske zabave i dobru priču.
"Ovo je urbana varijanta festivala i zabave za mlađu publiku i one kojima su ovi okusi regionalnih poslastica dragi, ali ovdje su servirani u novoj twist varijanti. I naravno, sve je to servirano uz zdravu dozu, nama svima prepoznatljivog, humora", najavljuje novi projekt chef Marin Medak.
Balkaniranje počinje u petak 19. rujna u Rougemarin parku i traje sve do kraja mjeseca uz moto ‘Kako ćemo, lako ćemo!‘
Gastro raj: metar ćevapa i kikiriki baklava
Na meniju su ćevapi yakitori s mladim lukom, metar ćevapa rezan škarama, smotani ćevap s kajmakom i pljeskavica šuplja s kajmakom te pljeskavica s cheddarom.
Za hrabre i gladne tu je kajmak burek, kajmak burek sa topljenim cheddarom i kajmak burek sa sirom i mesom (pljeskavica u sredini). Za nostalgičare klasik - bauštela sendvič od parizera i majoneze.
Slatko je priča za sebe, tu su tulumba punjena kadaif čokoladom i kikiriki baklava sa sladoledom, karamelom i prstohvatom soli. Instagram moment koji završava kao sugar rush.
Piće na balkanski način
Rakija i vina iz regije, pivo iz kanistera (3L - jer što bi Balkan bio bez pretjerivanja), a tu su i Čorba kokteli - serviraju se s ekstra špricom punom likera ili rakije. Ukratko, piće je happening, a ne samo osvježenje, poručuju organizatori.
Na Balkaniranju se slušaju svi ritmovi regije - od Dubioze, Ede Maajke i Brkova, do DJ-a koji spajaju house, techno i drum and bass s poznatim melodijama.
Zašto doći? Ako pitate organizatore, zato što je ovo jedino mjesto gdje ćete pojesti smotani ćevap s kajmakom, guštati u kikiriki baklavi, s pečatom osigurati svoju narudžbu i slikati se s rođom ili gazdom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....