Već velikih i dugih 100 godina hotel Esplanade slovi za najljepši zagrebački hotel i uspješno posluje na istoj adresi. Tamo su se kroz godine susretali brojni umjetnici, poslovnjaci, putnici, ljubitelji lijepe arhitekture i hedonisti svih vrsta. Hotel Esplanade je mjesto koje se bira za posebne prilike i gdje se slave važni životni trenuci, a osim u ručku i večeri, ovdje se uživa i u ritualu ispijanja popodnevnog čaja, u kojem goste sada svaki pomno osmišljeni zalogaj chefice Ane Grgić Tomić vodi na kulinarsko putovanje postajama legendarnog Orient Expressa. Od Pariza preko Venecije pa kroz Zagreb do Istanbula.
Popodnevni čaj, kao posveta nekim prošlim vremenima u kojima se uživalo polako i s poštovanjem prema svakom zalogaju i gutljaju, poslužuje se na elegantnom etažeru za dvoje. Doživite Pariz uz mini brioš s guščjom jetrom i marmeladu od kruške, prošećite Venecijom uz okuse burrate, sušenih rajčica, srdela, grožđica i pinjola. Zaustavite se nakratko u Zagrebu uz okus doma: zapečenu, hrskavu, kremastu Esplanadinu mini štruklu. Nastavite putovanje prema Istanbulu okusima zatara, humusa, jogurta i mente. Putovanje zaokružite slatkim dodirom Italije uz tiramisu kocku s jagodama i proseccom, doživite Francusku uz prhke macaronse s kremom od limuna i choux s rumom, čokoladom i kandiranom narančom. A za kraj okusite dašak Orijenta uz slasticu s kadaifom, pistacijama i ružinom vodicom te rahat lokum sa sušenom ružom i orasima. Upotpunite iskustvo uz čašu hrvatskog pjenušca, talijanski prosecco ili francuski šampanjac.
Uz ovo limitirano izdanje Popodnevnog čaja očekuje vas i posebna uspomena na stotu obljetnicu hotela Esplanade - stilizirana knjižica o povijesti hotela i razglednica koju će osoblje hotela rado poslati na željenu adresu.
Popodnevni čaj poslužuje se svakog dana od 12:30 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru ili na terasi Oleander. Cijena je 45 EUR, a uključuje etažer sa selekcijom zalogaja i slastica za dvoje, mini zapečenu štruklu po osobi te čaj za dvoje po izboru, poslužen u čajniku s limunom i medom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....