NEUGODNO ISKUSTVO

Popularan lokal odlično odrađuje marketinški posao, u stvarnosti meso drže kraj ulaznih vratiju

Fuego Fresh Latin

 Privatna Arhiva/
Fuego Fresh Latin je blijeda verzija latinoameričkih okusa na što možete zažmiriti, ali teško na činjenicu da su im namirnice po podu

Fuego Fresh Latin je simpatičan lokal primarno orijentiran na jela za dostavu putem dostavnih servisa. Iako je prostor nevelik, unutra ima mjesta da nekoliko gostiju sjedne i pojede svoj obrok. Koncept je ponuda klasika Latinske Amerike u pomalo izmijenjenom izdanju koja na fotografijama pršte od živopisnih boja baš kao i prostor koji je tematski uređen. Cijene su vrlo pristupačne pa mali obrok poput jednog tacosa ili empanade stoji manje od 30 kuna. Osoblje je ljubazno i susretljivo pa su na naše pitanje je li moguće da u lokal dođe četvero gostiju potvrdno odgovorili kako imamo opciju sjesti u susjedni kafić gdje oni mogu donijeti hranu. Objeručke smo to prihvatili. Ovdje negdje i završavaju afirmativne teze povezane s Fuegom.

Namirnice posvuda

Odlučili smo obvezno probati Mexican Beef Barbacou, što je vrsta zdjele s mekom pirjanom govedinom u marinadi, povrćem, rižom i raznim umacima. Pomislili smo kako to zvuči obećavajuće. Otvaranjem vrata okrznuli smo limeno posuđe na kojem je bila naslagana poveća količina vakuumiranog mesa koje je stajalo na podu. Nismo došli na početku radnog vremena ili prije nego što su počeli raditi pa da meso koje će gost pojesti stoji na podu. U tom času smo odlučili promijeniti svoju narudžbu.

Naručujemo tri empanade (uzimamo dvije goveđe i jednu povrtnu) po cijeni od 49 kuna, tri tacosa koja koštaju 59 kuna, dok je jedan 24 kune, zatim Cuban Roast Pork Bowl i Ita‘s Aji de Gallina (Chicken) Bowl, oboje po cijeni od 65 kuna, te bananas latinas za 28 kuna. Doista ljubazno osoblje ubrzo nam nosi sve osim tacosa, pa se nedugo zatim vraćamo u lokal samo da još dodaju narudžbi i tacose koje su možda zaboravili pripremiti. Hrpa mesa više nije na podu, ali sad su tu razni umaci, pirei ili štogod drugo, koji, istini za volju, jesu u plastičnim vrećicama, ali svejedno je hrana koju koriste i dalje na podu.

image

Fuego Fresh Latin - Tacos - dva beef i jedan veggie

Privatna Arhiva/

Kolega koji se namjerio pojesti bananas latinas, pikantne i slatke pržene banane s pireom od crnog graha, kiselim vrhnjem i njihovim specijalnim umakom, bio je zadovoljan. Mi smo ih također kušali i možemo razumjeti da je to jelo zicer osobama koje su veliki ljubitelji slatkog. Empanade su bile dobre, ali i miljama daleko od izvrsnih. Bile su korektne toliko da kad bi nas posao zagušio obvezama, vjerojatno bismo opet svratili na empanade.

image

Fuego Fresh Latin - Emapanade dvije beef i jedna veggie

Privatna Arhiva/
image

Fuego Fresh Latin - Bananas Latinas

Privatna Arhiva/

Ipak, zdjele s mesom, povrćem i rižom nisu bile dobre. Istina je da su fotografski primamljive, ali okusom zaostaju za slikom. Cuban Roast Bowl je svinjetina na kubanski način pečena s citrusnim Mojo de Ajo (vrsta umaka od citrusa i češnjaka), poslužena s rižom, crnim grahom i slatkim/ljutim bananama i ukiseljenim lukom.

image

Fuego Fresh Latin - Cuban Roast Pork Bowl

Privatna Arhiva/
image

Fuego Fresh Latin - Ita‘s Aji de Gallina (Chicken) Bowl

Privatna Arhiva/

Zanimljiva karta pića

Ne morate putovati do Latinske Amerike da biste shvatili kakvog su okusa jako dobra jela s varijantom sporo kuhane/pečene svinjetine. Mogu se pojesti i kod nas, pa čak i na festivalima, ako ćemo uspoređivati sa sličnim uvjetima u kojima se hrana priprema. Riža je bila hladna, meso nije bilo aromatično iako je bilo meko, ali bilo je daleko od toga da doživite eksploziju okusa u ustima. Ita‘s Aji de Gallina (Chicken) Bowl je peruansko jelo s pilećim prsima te kremastim umakom od čilija i krumpira. Ovo je također vrlo blijedo izdanje moćnog klasika Južne Amerike s debelim fetama hladnog krumpira. Od deserta smo na kraju odustali. Imaju zanimljivu kartu pića, mnoga pića pripremaju i sami, ali zbog ukupnog dojma nismo se odlučili na isprobavanje. Moguće da su samo imali loš dan ili čudno kaotičnu situaciju u lokalu i loša hrana može biti posljedica na koju se može zažmiriti, ali hrana koja je na podu i namirnice s otvorenom ambalažom po šanku su ipak nešto na čemu moraju poraditi.

Hrana: 4/10
Ambijent: -
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 6/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 16:10