Pizzeria Park nedavno je proširila svoje poslovanje otvaranjem zasebne lokacije specijalizirane isključivo za pripremu pizza za van i dostavu. Ovaj poslovni potez, kojim je rasterećen matični restoran, omogućuje fokusiraniju logistiku, a učestala prisutnost dostavljača pred novim prostorom sugerira stabilan promet.
Ovakav model disperzije poslovanja postaje sve prisutniji standard na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Među prvima je taj koncept uveo Franko‘s s projektom Franko‘s Old School, iako je kvaliteta tog konkretnog lokala u međuvremenu oscilirala. Potaknuti time, odlučili smo provjeriti kvalitetu i brzinu usluge narudžbom na licu mjesta.
Sam "to-go" lokal pizzerije Park funkcionira kao više od dostavnog punkta. Iako je riječ o manjem prostoru, opremljen je s par sjedećih mjesta, koji omogućuje gostima konzumaciju na licu mjesta. Cijene su identične onima u susjednom restoranu i kreću se od 10 eura za Margheritu do 15,50 eura za kompleksnije pizze, dok su putem dostavnih servisa više za nekoliko eura. Prema informacijama osoblja, gotovo cjelokupna logistika dostave prebačena je na ovu lokaciju. Originalna pizzerija i dalje nudi opciju preuzimanja, no težište operacija sada je ovdje, što je prilično pametno.
Naručili smo dvije pizze: Bufalinu (12 €) i Zrinjevac (13,50 €), koja sadrži sušenu pancetu, češnjak i masline. Pizze su bile gotove vrlo brzo. Budući da smo ih jeli neposredno nakon preuzimanja, zadržale su optimalnu svježinu. Otvorenim ostaje pitanje kako bi se tijesto ovog tipa napoletane ponašalo prilikom duže dostave. Usporedbom s pizzama iz matičnog restorana, uočili smo blagu promjenu glede samoga tijesta. Sastojci se čine identičnima, no tijesto ima nešto nižu hidrataciju, što rezultira hrskavijim rubom i čini ga pogodnijim za dostavni format. Sviđa nam se.
{Obje pizze bile su vrlo ukusne. Bufalina se ističe izvrsnom kvalitetom mozzarelle di bufala. Jedina zamjerka odnosi se na umak od pelata koji je, budući da je blendan, a ne ručno gnječen (što rezultira većim, gotovo hrskavim komadićima rajčice) lišen rustikalne kisele aromatike sorte San Marzano. Pizza Zrinjevac s pancetom također je pristojna i sočna.
Usprkos sitnicama, vidljiv je značajan trud uložen u razvoj modela koji jasno nadilazi uobičajeni koncept dark kitchena. Prilagođeno, blago hrskavije tijesto rezultiralo je pizzom koja je u nekim segmentima čak i superiorna originalu. Dojma smo da je riječ o jednoj od boljih dostavnih opcija koje smo u posljednje vrijeme kušali, a koja je, dakako, još uvjerljivija ako se konzumira neposredno po osobnom preuzimanju. Samo neka budu konzistentni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....