ZA (JAKO) GLADNE

Popularno roštilj mjesto u Zagrebu prikazano na japanskoj televiziji, otvorili su novi restoran

Magazinska Klet - Pri staroj smokvi

 Privatna Arhiva/
Dobre vijesti za ljubitelje roštilja, otvoren je još jedan restoran Magazinske kleti, ovog puta nosi naziv By the way
Dobre vijesti za ljubitelje roštilja, otvoren je još jedan restoran Magazinske kleti, ovog puta nosi naziv By the way

Nakon restorana u zagrebačkoj Magazinskoj ulici, koji je vrlo brzo nakon otvorenja postao hit među ljubiteljima roštilja, a potom i Magazinske kleti – Pri staroj smokvi u Strojarskoj, Cyrano Grilla na adresi prilaz Vladislava Brajkovića i Magazinske kleti – Vega u ulici Grada Gospića, Mario Rajić otvorio je još jedan restoran – Magazinsku klet – By the way, koji se nalazi u ulici Donje Svetice.

image

Magazinska Klet - Pri staroj smokvi

Privatna Arhiva/

Iza projekta, dakle, stoji vlasnik Mario Rajić, koji je još 2009. godine otvorio svoj prvi restoran i do danas ga pretvorio u jedno od najpopularnijih mjesta s roštiljem u Zagrebu. Magazinska klet poznata je po mesnim specijalitetima kao što su pljeskavice, punjena vješalica i mućkalica, a posebno se ponose svojim raskošnim platama i fokusom na leskovački roštilj. Kad smo ih ovog proljeća posjetili, isprobali smo mazalice, teleće repove i pljeskavicu u maramici i sva jela bila su korektno napravljena, porcije obilne, a cijene za dobiveno itekako poštene. Upravo zbog navedenog Magazinska klet i svi sestrinski restorani i danas dobro rade i za vrijeme ručka treba vam ipak malo sreće kako biste dobili stol.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

S obzirom na to da je prostor najnovijeg restorana prilično velik, ovdje se mogu organizirati i različita slavlja. Svojevremeno je Magazinska Klet, kao restoran na ‘skrivenoj lokaciji‘, prikazana na japanskoj nacionalnoj televiziji. Kako je za bjelovar.live rekao Mario Rajić, zbog toga su čak i japanski turisti česti gosti u njegovim restoranima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 13:23