Potvrda kvalitete

Porečka vinarija na Vinistri osvojila čak osam medalja, sedam zlata i jedno srebro

 Agrolaguna Vina/Press
Najveći istarski proizvođač vina potvrđuje poziciju lidera u proizvodnji, želite li kušati njihova vina posjetite kušaonicu u Poreču

Za svoja vrhunska vina Festigia, Agrolaguna je na ovogodišnjem ocjenjivanju, koje uobičajeno prethodni izložbi vina Vinistra, osvojila sedam zlatnih i jednu srebrenu medalju. Zlatne medalja osvojile su svježa Malvazija Istarska Festigia 2022, Malvazija Istarska Riserva Vižinada Festigia 2016, Malvazija istarska "kasna berba" 2019, pjenušac Blanc de Moi Festigia, Muškat ruža Festigia 2022, Castello Festigia 2020 i Riserva LV 2015 Festigia. Srebrnom medaljom odlikovana je Malvazija Istarska Riserva Akacija Festigia 2016.

Medalje nisu samo dokaz kvalitete Festigia vina, stoji u priopćenju, nego predstavljaju i nagrade struke za predanost kojom Agrolaguna, uz podršku Fortenova grupe, iz godine u godinu podiže ukupnu razinu kvalitete i prezentacije svojih vina.

To tvrdi i Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, koja dodaje da nije riječ samo o predanosti tima kvaliteti, nego i o njegovoj sposobnosti da se nosi s promjenama u okruženju. "Kao najveći istarski proizvođač vina, Agrolaguna ima površinu od 630 hektara vinograda na kojima mi neprestano ulažemo u modernizaciju procesa, kako bi tržištu dali vrhunske proizvode, one koji predstavljaju najbolje od Istre. Svakim novim uspjehom rastemo i razvijamo se, a ljestvica se podiže na novu razinu. Drago nam je da možemo podijeliti našu strast prema vinu s brojnom publikom na Vinistri i veselimo se što ćemo tamo predstaviti naša nagrađena vina", rekla je Nerina Zec.

image

Nagrađena vina Agrolagune Poreč

Press

Josip Barišić, Agrolagunin direktor vinarstva i proizvodnje kaže kako su osvojene medalje pokazatelj da je kompanija na dobrom putu u postavljanju novih standarda u vinskoj industriji. „Iznimno nas veseli ovaj novi veliki uspjeh naših vrhunskih vina Festigia, jer je neosporna činjenica da baš iza svih naših vina stoji veliki trud i predanost naših zaposlenika. Profesionalnost i upornost za stvaranjem izvrsnih vina proteže se kroz desetljeća, a ponosni smo što se to može osjetiti u svakom gutljaju Festigia vina što, osim naših vjernih kupaca, već tradicionalno visoko rangiraju i profesionalni ocjenjivači. Nagrade potvrđuju našu posvećenost kvaliteti, ali i potiču nas da i dalje radimo na inovacijama i unaprjeđenju naših proizvoda", dodao je Josip Barišić.

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/Press

Ovogodišnje izdanje Vinistre održava se od 5. do 7. svibnja 2023. u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, gdje na štandu Agrolagune sve ljubitelje dobre kapljice očekuju nagrađena vina. No, za one koji su nestrpljivi, vrata nove kušaonice Festigia u Poreču su otvorena pa najbolja Festigia vina i tamo imaju priliku kušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2024 01:24