Pojava smash burgera u Hrvatskoj seže unatrag desetljeća, no tek je u posljednjih godinu ili dvije ovaj sočni način pripreme doživio pravu eksploziju popularnosti. Dok su pioniri scene postavili visoke standarde, novi lokali poput Bold Burgera, dostavnog 4burgersa pa čak i Submarinea sa svojom verzijom, konstantno obogaćuju ponudu grada. Princip je jednostavan, ali efektan: kuglica mesa snažno se pritišće na vrući grill, stvarajući tanku, karameliziranu pljeskavicu hrskavih rubova. Ovi su burgeri manji obujmom, ali podjednako zasitni i znatno praktičniji za jelo. Upravo u tom valu, na zapadu grada, u kvartu Vrbani koji postaje sve ozbiljnija gastro destinacija, otvoren je novi lokal o kojem se odmah počelo pričati, Chubby Chuck‘s.
PONUDA
Smješten u Siječanjskoj ulici 1, Chubby Chuck’s nudi pametno osmišljen i fokusiran koncept. Jelovnik, istaknut iznad pulta u stilu američkih zalogajnica, vrti se oko jednog smash burgera koji dolazi u četiri veličine (S, M, L, XL), gdje svaka veća oznaka podrazumijeva dodatnu pljeskavicu.
Cijene se kreću od 6,50 € za najmanju do 14 € za najveću verziju. Temelj svakog burgera, ističu, je 100% junetina s domaćih farmi i posebno za njih rađeno mekano brioche pecivo. Gostima se nudi izbor između klasične pljeskavice i one s lukom, uz nadoplatu od 50 centi. U ponudi je i vegetarijanska opcija po cijeni od 10,50 €. Koncept se nastavlja personalizacijom, nakon odabira veličine, birate jedan od četiri umaka te dva priloga uključena u cijenu, dok se svaki dodatni naplaćuje jedan euro.
Ponudu zaokružuju krumpirići, nazvani "Fries with benefits", od kojih se ističu tri posebne verzije: s češnjakom i parmezanom, zatim s jalapeño papričicama, chili majonezom i hrskavom pancetom i konačno s topljenim sirom, karameliziranim lukom, pancetom i "Chuck‘s special" umakom, po cijenama od 3,90 € do 4,20 €. Za najmlađe je tu i Kids Menu (manji burger i krumpirići) po cijeni od 7,90 €.
NAŠE ISKUSTVO
Iako smo na narudžbu čekali petnaestak minuta, red ispred lokala bio je jasan pokazatelj da se ovdje radi nešto dobro. A burgeri? Fantastični. Pecivo je mekano i puterasto, meso sočno i savršeno karamelizirano, a krasan topljeni sir koji se lijepo prelijevao preko svega bio je točno onakav kakav treba biti - bogat i mekan, povezujući sve u jednu grešno dobru cjelinu.
No, dok je burger bio praktički savršen, s krumpirićima smo ušli u blagi sukob. Sami po sebi nisu previše posebni, ali su hrskavi i pošteno posoljeni. Međutim, suviše su tanki. Kada na tako tanašno narezane krumpiriće stavite onako srčan nadjev, njihova konzumacija postaje izazov. Gotovo je nemoguće upiknuti ih priloženom čačkalicom a da se cijela slasna konstrukcija ne uruši. Vilica bi, dakle, bila daleko bolji saveznik u borbi s ovim ukusnim neredom.
No, ta sitna, lako ispravljiva zamjerka nimalo ne kvari ukupan dojam. Dapače, ona samo naglašava koliko je pažnje posvećeno onome što je najvažnije - burgeru. Chubby Chuck‘s, čini nam se, nije samo još jedno prolazno mjesto, već je očito je da je mnogo truda uloženo u svaki segment, od uređenja do pažljivo razrađene recepture.
Burgeri su izvrsni (iako vam tako možda ne izgledaju na ovim amaterskim fotografijama), cijene korektne, a pametna pozicija u blizini škole već je osigurala veliku publiku. Chubby Chuck‘s definitivno doprinosi osvježenju zagrebačke gastro scene i ima sve predispozicije da postane jedan od vodećih lokala za dobre burgere u gradu, dodatno utvrđujući Vrbane kao kvart na koji gurmani trebaju obratiti pažnju. Topla preporuka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....