NOVO NA TRŽIŠTU

Posljednja knjiga velikog Anthonyja Bourdaina napokon i na hrvatskom jeziku, evo koliko košta i gdje je kupiti

 Anthony Bourdain Facebook
U knjizi se nalazi više od 250 adresa restorana, hotela i barova, ali nikako je ne biste trebali doživjeti kao klasičan vodič

Knjiga ‘World Travel: An Irreverent Guide‘, koja je izašla dvije godine nakon smrti velikog putopisca, gastro entuzijasta, novinara i televizijskog lica Anthonyja Bourdaina, sada je pod naslovom ‘Put oko svijeta: Sasvim drugačiji vodič‘ dostupna i na hrvatskom jeziku. Bourdain je ovaj atipični vodič pisao pri samom kraju svog života, a završila ga Laurie Woolever, njegova dugogodišnja asistentica.

"Bila je burna, mučna borba ponovno uzeti u ruke njegove bilješke" izjavila je svojevremeno Laurie Woolever za CNN i dodala: "Imala sam sreću usko surađivati s Tonyjem i iznimno mi je drago što razmišljanja i uvide o svijetu onako kako je on to vidio mogu sabrati u ovaj vodič i podijeliti sa svijetom."

image

ANTHONY BOURDAIN

Fokusnahit.com/

Bourdainov vodič prepun je zabavnih, praktičnih i iskrenih komentara, knjiga je napisana u Bourdainovom stilu, bez dlake na jeziku i idealna je za one koji vole putovati i istraživati nove gastro adrese. U njoj su pobrojana neka od njegovih omiljenih mjesta, uz koje je Bourdain vezao neke od najljepših životnih trenutaka.

image
Richard Lautens/Zuma Press/Profimedia/Richard Lautens/Zuma Press/Profimedia

Osim toga, knjiga je nadopunjena i esejima Bourdainovih prijatelja, kolega i članova obitelji. Kako stoji u opisu knjige, riječ je zapravo o njihovim sjećanjima na njegov šarm, sarkastične i crnohumorne doskočice te brojne doživljaje koji nude intimniji pogled u život mnogima omiljenog putoholičara i gurmana.

Knjiga je dostupna za prednarudžbu putem Fokus na hit stranice, a promotivna cijena je 26,99 eura. Više informacija potražite ovdje i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 09:19