GDJE DANAS IZAĆI?

Posljednje dane Adventa u gradu iskoristite za dobro djelo, svratite na Europski trg, evo zašto

 Sanjin Kaštelan/
Sudjelujte u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za one kojima je to najpotrebnije i kušajte jela Marija Mandarića, pobjednika Masterchefa Luke Veića, Vanje Agića i književnice Rosie Kugli

U zadnjim danima adventskih zbivanja na zagrebačkim ulicama zainteresirani još uvijek imaju priliku isprobati zimske delicije na odabranim kućicama, ali i sudjelovati u različitim događanjima. Jedno od zanimljivijih održava se ovog četvrtka, 4. siječnja, u sklopu Adventa na Europskom trgu. Tamo će se, naime, održati posljednji humanitarni gastro duel u kojem će kuhati pobjednik Masterchefa Hrvatska Luka Veić, chef Mario Mandarić, bivši natjecatelj Masterchefa Vanja Agić te nagrađivana književnica i autorica Rosie Kugli.

Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Dueli na Europskom trgu svakog su četvrtka u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom u tržište rada u gastro duelima sučeljavali kuhare i ljude iz javnog života. Kuhala su se jela za posjetitelje, a novac od prodanih jela išao je u Centar UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada. Prošli je četvrtak dodijeljena i donacija Erste Card Cluba u iznosu od 7.000 eura udruzi UNUO.

image

+

Sanjin Kaštelan/

Do sada su u organizaciji Svibanj projekta, uz Maria Mandarića, ovogodišnje humanitarne duele kuhanjem, natjecanjem i žiriranjem podržale i javne osobe poput Nikoline Pišek, Franke Batelić, Ivana Pažanina, Daria Zurovca, Damira Tomljanovića, Renea Domanskog, Marca Cuccurina, Ivana Šarića, Tare Thaller, Matea Cvenića, Masterchef natjecatelja Sarah Mikulec, Manuela Crnobrnje, Lare Biloš, Antonie Mikac, Meri Goldašić, Patra Tucmana, gastro blogerica i influencerica Kasandre Draganić, Klare Petrović, Lade (s.lada.k), bivših sudionika kulinarskih duela Tihomira Krkleca Afrike, Jazz i Joška Šarić i drugih gastro novinara, voditelja i članova centra UNUO te mnogobrojna publika.

image
Sanjin Kaštelan/

Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Dueli dio su i humanitarne inicijative "Together for Change" globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput osvještavanja bitnosti inkluzije osoba s invaliditetom u tržište rada koji je ujedno i glavni smisao djelovanja Centra UNUO.

Jela će se i ovaj četvrtak moći kupiti po cijeni od 7 eura, posjetitelji, donatori kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Kuha se piletina na primoštenski, a novac od prodanih jela ide u Centar UNUO.

image
Sanjin Kaštelan/

Nakon humanitarnog gastro dvoboja, glazbom posjetitelje zabavlja i dobro znani selektor DJ Pepi Jogarde.

Radno vrijeme posljednji tjedan Adventa je od 12:00 - 23:00, petkom 12:00 - 00:00, subotom 10:00 - 00:00 i nedjeljom od 10:00 - 23:00. Detaljan program i satnice pronađite na Facebook i Instagram društvenim kanalima EU Adventa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:43