Potpuno drugačiji gablec-Nishta

U restoranu Nishta pronaći ćete ono što rijetko tko očekuje - vegetarijanski obrok koji će zasititi i najokorjelije ljubitelje mesa

Jeste li čuli za švicarsko-hrvatsku ljubavnu priču koja je stvorila Nishta? Jedan dan u Dubrovniku nekoliko slučajnosti… ili ne – i započeli su jedan novi početak i projekt u srcu Zagreba – Nishta. Ružica i Gildas nakon pokrenutog smoothie bara u Dubrovniku odlučili su pokrenuti vegetarijanski restoran u Masarykovoj ulici.

Njihov meni konciprian je od jednostavnih i osvježavajućih vegetarijanskihi veganskih jela te jela bez glutena. Sigurno nećete ostati gladni budući da pokrivaju sve od hladnih predjela do deserata. Ako se pitate koliko ćete morati izdvojiti za ovu novu i šaroliku priču, odgovor je: ne previše. Cijene glavnih jela kreću se između 50 i 60 kuna, a garantirano niste nikad čuli za neke od osmišljenih kombinacija.

Canelloni, koje ste inače navikli jesti punjene špinatom i sirom te zapečene. ovdje se poslužuju sirovi. Ovaj neobični par zamislio ih je kao rotkvu napunjenu smjesom od sušenih rajčica i badema, poslužene s preljevom od buče i grejpa te kukuruzom šećercem. Oni željni egzotike ovdje će moći probati jelo koje je po indijskom vjerovanju najbolje izbalansirano – dahl. Varivo od crvene leće, servirano s jogurtom, basmati rižom, svježim korijanderom i čili uljem. Ako ste naglo ogladnjeli, njihova vrata su vam otvorena svakog dana osim nedjelje od 11 do 23.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:17