IKONA GASTRONOMIJE PONOVNO ŽIVI

POVRATAK SLAVNOG EL BULLIJA: Ferran Adria najavio otvorenje 2020. godine, ali neće posluživati hranu!

 Elbulli Fundacion Restaurantes Official facebook Page
 

elBulli se vratio! Legendarni španjolski chef Ferran Adrià ponovno će otvoriti svoj svjetski poznati elBulli i to osam godina nakon zatvaranja. Međutim, koncept će ipak biti nešto drugačiji. naime, neće posluživati hranu, već će „elBulli1846“ djelovati kao muzej kulinarskih inovacija.

Restoran poznat po avangardnom pristupu kulinarstvu u molekularnoj gastronomiji održao je tri Michelinove zvijezdice i osvojio pet najprestižnijih priznanja u 50 najboljih svjetskih restorana kako donosi portal Fine dining lovers.

Nakon odlaska iz restorana na samom vrhuncu svoje moći, Adrià je osnovao elBullifoundation da nastavi etos, filozofiju i duh kulinarskih inovacija, da nastavi promicati kreativnost i podijeliti je sa svima koji imaju volju i duh za napredak, razvoj i inovacije, čineći ih sudionicima prošlog, sadašnjeg i budućeg iskustva, istražujući i eksperimentirajući kako bi ubrzali talent i pomogli svima da potraže vlastite granice.

"Misija" elBulli1846 "je ... stvoriti kvalitetno znanje o gastronomiji restorana i svemu što ga okružuje", kazao je 56-godišnji Katalonac prije svog nastupa na gastronomskom kongresu Madrid Fusion kako prenosi Fine dining lovers.

Simbolika broja 1846 povezana je s godinom rođenja velikog Auguste Escoffier, koji je rođen u koji je i sam bio pionir visoke kuhinje, a zaslužio je poštovanje cijelog svijeta.

Usprkos svojoj reputaciji najboljeg restorana na svijetu, elBulli je donosio ogromne gubitke i Adrià je odlučio usmjeriti svoju pažnju na osiguravanje svoje kulinarske baštine, kao i na širenje svoje filozofije i tehnika na novu generaciju kuhara. 'eBulli1846' dio je te ostavštine, a otvorit će se u veljači 2020. na eBullijevom izvornom mjestu u blizini grada Roses u blizini španjolske Katalonije, te će poslužiti kao fizički podsjetnik na veličinu restorana i nastavak inovativnog duha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 16:19