Dođite na kušanje

Poznat je šampion Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, Samoborci imaju poseban razlog za slavlje

 Arhiva Tz Sveti Ivan Zelina
Posjetitelji će uz kupnju ulaznice u iznosu od 15 eura te kauciju za čašu od 5 eura moći neograničeno degustirati vina, a istaknuti dio izložbe je i gastronomija

Uoči 55. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, koja će se održati 16. lipnja u Svetom Ivanu Zelini, pristigao je impresivan broj uzoraka vina, njih ukupno 362. Među njima se istaknulo Kutjevo d. d. s Graševinom, ledena berba 2018., koje je osvojilo titulu šampiona Izložbe, dok su Vina Župančić osvojila nagradu za najbolje vino Zagrebačke županije za svoj Samoborski bermet 2020., a vinarija Kutjevo d. d. nagradu Dragutina Stražimira za najljepši vizualni identitet za kupažu graševine i chardonnaya pod nazivom Maximo Oro 2020.

Vina je ocjenjivalo ocjenjivačko povjerenstvo od 21 člana predvođeno predsjednicom dr. sc. Ivanom Alpeza. Dodijeljene su četiri velike zlatne diplome, 113 zlatnih medalja, 171 srebrna medalja, 39 brončanih medalja i šest priznanja. Komisiju za nagradu Dragutina Stražimira činilo je devet članova, a njome je predsjedavao vinski stručnjak Saša Špiranec, poznat po izvanrednom raspoznavanju okusa i strasti prema vinima. Sve rezultate ocjenjivanja možete pronaći ovdje.

Najbolje ocijenjenim vinima nagrade će se uručiti u sklopu posebne večernje svečanosti i Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati u petak 16. lipnja u dvorani "Kraluš" (Vatrogasna 3) s početkom u 18 sati.

Posjetitelji će uz kupnju ulaznice u iznosu od 15 eura te kauciju za čašu od 5 eura moći neograničeno degustirati vina, a istaknuti dio izložbe je i gastronomija pa će se uz degustaciju vina moći probati i brojni specijaliteti. Za dobru glazbu pobrinut će se TS Slavonske Lole i ženski vokalni sastav Lera.

image

Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se u petak 16. lipnja u dvorani "Kraluš"

Arhiva Tz Sveti Ivan Zelina

Nakon što posjetite 55. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, ne propustite istražiti čarobno područje Prigorja koje će vas očarati svojom prirodnom ljepotom i zanimljivim atrakcijama.

Ako želite uživati u pikniku u prekrasnom vinogradu s domaćim jelima i rashlađenim vinom pod strehom ili se upustiti u biciklističku avanturu kroz zanimljive staze s prekrasnim pogledom na zalazak sunca nad vinogradima i zelenim šumama, tada su biciklističke rute poput Lonjske i Vinske idealne za vas.

Ljubiteljima prirode i šetnje preporučujemo uspon na vrh Zelinske gore, posebno na zelenu Kladeščicu koja se nalazi na istočnom dijelu Medvednice. Na putu do vrha možete se osvježiti izvorskom vodom na izvoru Žlebica. Ako želite uživati u kupanju s predivnim pogledom na brege, istražite ruralne kuće za odmor koje nude mogućnost plivanja usred prigorskih bregova.

image
Arhiva Tz Sveti Ivan Zelina

Odlučili ste upotpuniti svoje hedonističko iskustvo? Tada preporučujemo posjet vinskim podrumima poznatih zelinskih vinogradara gdje, između ostalog, možete degustirati i autohtonu sortu kraljevinu koju je s užitkom pio i sam Ludwig van Beethoven. Uživajte u otkrivanju čari koje Prigorje nudi i u neodoljivom spoju vrhunskih vina, gastronomskih specijaliteta seoskih domaćinstva i izletišta te restorana koji će zadovoljiti vaša nepca i pružiti vam istinski doživljaj lokalne autentičnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:34