VELIKO PRIZNANJE

Poznata istarska vinarija dobitnik je važne međunarodne nagrade za destinaciju godine

 Neven Jurjak Aka Merlo De Graia/
Travel&Hospitality Awards proglasio je istarsku vinariju destinacijom 2021. godine

Unatoč trenutnoj teškoj situaciji za poduzetnike i ugostitelje, dobre vijesti ovih su dana ipak stigle u Istru. Naime, prestižna nagrada Travel&Hospitality u kategoriji Destinacija godine za 2021. pripala je istarskoj vinariji Kabola. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje na godišnjoj razini, a osmislila ju je grupa ljubitelja putovanja, blogera i stručnjaka kako bi nagradili one koji ulažu izniman trud u svoju ponudu. Koliko je ovo veliko priznanje za vinariju Kabola govori i činjenica da je u sklopu Travel&Hospitality nagrada do sada nominirano više od 53 tisuće destinacija u čak 210 država svijeta.

Protekle godine pristiglo je više od 4000 prijava i, kako navode na svojoj službenoj stranici, ljestvica je bila postavljena prilično visoko. No, vinarija obitelji Markežić uspjela se istaknuti i pošteno zaradila svoje veliko priznanje.

"Nagrade uvijek vesele, dodatni su vjetar u leđa, potvrda kvalitete i poticaj da nastavimo u istom smjeru unatoč ovoj teškoj situaciji koja se odrazila i na turizam i na vinarstvo. Travel&Hospitality Award 2021. u kategoriji Destinacija godine koju dodjeljuje neovisan žiri ljubitelja putovanja, blogera, influencera nije samo priznanje našoj vinariji nego i istarskom turizmu i svakako očekujemo da će dodatno potaknuti ljubitelje putovanja na posjet našem imanju i na odmor u ovom dijelu Hrvatske", rekli su nam iz vinarije Kabola.

image
Neven Jurjak Aka Merlo De Graia/


Vinarstvo i turizam sastavni su dio njihove obiteljske tradicije i, dodali su, svake ih godine posjećuju turisti iz cijelog svijeta pa tako jedva čekaju popuštanje epidemioloških mjera kako bi se gosti mogli vratiti, uživati u degustacijama, miru i tišini vinograda i prekrasnom pogledu.

"Za sada je otvorena samo naša vinoteka, a Kabola vina i maslinova ulja mogu se naručiti putem naše web trgovine te putem maila ili telefonski. Iako živimo u neizvjesnim vremenima, dobra je vijest da se berba 2020. pokazala iznimnom, posebno kada je riječ o crnim vinima, a vrhunska kvaliteta je imperativ u našoj obiteljskoj vinariji u kojoj radimo u skladu s ekološkim principima, duboko poštujemo prirodu, pa sve naše etikete imaju bio certifikat još od 2009. godine", rekli su.

Otkrili su nam i kako imaju velike planove za budućnost te kako vjeruju da će im, ako do toga uskoro dođe, toliko očekivani povratak na 'staro normalno' napokon omogućiti da ih i ostvare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:25