ZANIMLJIV SPOJ

Poznata katalonska chefica u Zagrebu: "Iznimno sam sretna što sam imala priliku upoznati vašu gastronomiju"

 Anto Magzan/Can.hr
Predstavništvo Vlade Katalonije u jugoistočnoj Europi obilježilo Nacionalni dan Katalonije okusima, mirisima i melodijom ove predivne mediteranske regije

Nacionalni dan Katalonije ove se godine obilježio proteklog vikenda pod motom „Gdje je jelo kultura“ s ciljem predstavljanja katalonske gastronomije u Hrvatskoj i najave kako će 2025. godine Katalonija biti proglašena Svjetskom gastronomskom regijom.

Predstavništvo Vlade Katalonije organiziralo je u Zagrebu gostovanje poznate katalonske chefice Carlote Claver, ujedno i vlasnice popularnog restorana La Gormanda iz Barcelone, koja je zajedno s hrvatskim chefom Christianom Misiračom kreirala katalonsko-hrvatski jelovnik. Carlota je bila zadužena za profiterole s guščjom jetrom, riječnu pastrvu punjenu pancetom i orašastim plodovima te poznatu cremu catalanu s grejpom i narančom.

image
Anto Magzan/Can.hr
image
Anto Magzan/Can.hr

"Iznimno sam sretna što sam imala priliku posjetiti Hrvatsku te upoznati vašu gastronomiju koja ima iste mediteranske korijene kao i katalonska kuhinja. Kuhanje je naša strast koju smo prenijeli u restoran La Gormanda i želja nam je da to osjete naši gosti, ali i svi članovi tima. Želimo pokrenuti jedan novi trend u ugostiteljstvu, ideja nam je da radimo sa srcem, prezentiramo našim gostima lokalne namirnice, ekološki održiv sustav te maštovite okuse i mirise koji bazu imaju u tradiciji. Istovremeno, želimo da naši kolege kuhari u kuhinji i svi drugi djelatnici u restoranu imaju kvalitetan balans privatnog i poslovnog života. Kada su svi naši članovi tima zadovoljni i gosti su zadovoljni serviranim tanjurom, pozitivna energija se vrti u krug", istaknula je Carlota Claver.

image
Anto Magzan/Can.hr
image

Carlote Claver s Ignasom iz svog restorana La Gormanda

Anto Magzan/Can.hr

Christian Misirača jelovnik je nadopunio jelima nadahnutim hrvatskom tradicionalnom kuhinjom u modernom izričaju pa su tako okupljeni gosti mogli uz katalonska jela kušati brudet od jadranskih kozica s dimljenim dagnjama na kremi od kukuruza s uljem od bosiljka i peršina te zapečeni njok punjen sporo pečenom janjetinom.

image
Anto Magzan/Can.hr
image
Anto Magzan/Can.hr

{infobox-jl}406253{/infobox-jl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:02