4 CHEFA,JEDAN VIKEND

Poznata lošinjska konoba ovog je vikenda dobra ideja, sprema se pravi gastronomski spektakl

 Ustupljena Fotografija/
Lošinjska konoba Čigale ovog će vikenda biti adresa za sve ljubitelje tradicionalne hrvatske kuhinje

Tirkizno more Lošinja inspiracija je za gastronomski događaj koji se 17. i 18. lipnja održava u konobi Čigale, smještenoj u borovoj šumi bajkovite uvale Čikat. Morske delicije uparene s pjenušavim vinom autohtonih lokalnih sorti grožđa, četiri sjajna chefa i klapa Čikat samo su neki od razloga zašto provesti vikend na otoku vitalnosti, dok je produženi vikend dodatna motivacija da vrućinu gradskog asfalta zamijenite plavetnilom mora, borovom šumom i neponovljivim delicijama.

image
Ustupljena Fotografija/

Lošinj je odavno poznat kao destinacija koja nudi pregršt prilika za potpuni odmor tijela i uma, a odnedavno i poznata gastro destinacija. Vrhunska tehnika baratanja lokalnim namirnicama bila kriterij kojim je chef Igor Oliverić birao zlatnu postavu kolega koja će gostima pripremati jela ovog vikenda.

U pripremi ovog jedinstvenog gourmet iskustva, chefu Oliveriću će se tako pridružiti chefovi Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana ManO, Toni Boban iz splitskog restorana Corto Maltese te pastry chef Luka Pavić iz bračkog hotela Lemongarden.

image

Luka Pavić

Ustupljena Fotografija/

Riblji tart, orzotto s lignjama, tartar od škampa, file divlje jadranske ribe u umaku od jastoga, gulaš od jadranske tune s njokima, samo su neka od jela koja će chefovi prezentirati svim gostima, a koji će pored vrhunskih tanjura moći uživati i u ambijentu autohtonog uređenja konobe Čigale.

Za potpuni dojam pobrinut će se Klapa Čikat, koja će izvesti tradicionalne dalmatinske pjesme. Klapa će nastupati na brodu Nerezinac, zaštićenom drvenom jedrenjaku koji slavi dugu hrvatsku tradiciju brodogradnje.

Za potpuni odmor i opuštanje pobrinut će se hoteli Bellevue i Boutique hotel Alhambra kao najistaknutiji članovi luksuzne kolekcije Lošinj Hotels & Villas. Wellness oaza opustit će vas i pružiti priliku za potpuni odmor tijela i uma, kako bi vaš vikend bio nezaboravan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:55