VIKEND POSLASTICA

Poznata slastičarka i glumac udružili snage i napravili predobar tart od kestena, imamo recept

 Privatna Arhiva/
Na Instagram profilu Neka Jedu Kolače pronašli smo recept za pravu jesensku poslasticu

Poznata domaća slastičarka Ivana Čuljak ovih je dana na Instagram profilu svog brenda Neka Jedu Kolače objavila recept za tart od kestena i bijele čokolade koji nas je osvojio na prvu. Osim što izgleda zbilja lijepo, Čuljak je u tartu posebno istaknula omiljeni jesenski plod, a u svemu joj je pomogao i Filip Vidović, poznati hrvatski glumac i bivši kolega iz televizijskog showa Ples sa zvijezdama, u kojem se slastičarka natjecala početkom godine.

"U našoj NJK kuhinji ugostili smo našeg najljepšeg Ciganina Filipa Vidovića. Miksali smo i miksali dok nismo smiksali ovaj predivan tart. Samo zato što je Filip dobar čovjek donosimo vam recept", napisala je Ivana Čuljak u uvodu recepta.

Recept u nastavku prenosimo u cijelosti, a vi svakako svratite na Instagram profil Neka Jedu Kolače kako biste vidjeli zabavan video pripreme poznate slastičarke i glumca Filipa Vidovića.

Za prhko tijesto će vam trebati:

250 g maslaca

150 šećera u prahu

1 jaje

350 g brašna

60 g badem brašna

Prstohvat soli

Priprema:

Miksati maslac i šećer. Dodati jedno jaje te ostatak suhih sastojaka. Zamijesiti u kompaktnu smjesu i tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena.

Ganache od bijele čokolade*

(*Za tart promjera cca 23 cm)

2 dcl vrhnja

400 g bijele čokolade

Prstohvat soli

Priprema:

Zagrijati vrhnje i preliti preko čokolade. Ganache podijeliti na dva dijela.

Prvi sloj:

Pola ganachea

125 g nezaslađenog kesten pirea

Dvije žlice ruma

Prstohvat soli

Priprema:

U jedan dio ganachea dodati 125 g razrađenog kesten pirea sa malo ruma. Premazati po tartu.

Drugi sloj:

Pola ganachea

150 g pečenih kestena

100 g vrhnja za šlag

Priprema:

Kestene ispeći. Očistiti i u blenderu samljeti na sitne komadiće. U ganache dodati komadiće kestena i istučeno slatko vrhnje. Premazati preko prvog sloja.

Treći sloj:

100g čokolade

250 g vrhnja

2 listića želatine

125 g kestena

Žlica ruma

Priprema:

Želatinu natopiti u hladnoj vodi. Vrhnje zagrijati do vrenja, dodati namočenu želatinu i preliti preko sitno nasjeckane bijele čokolade. Izmiješati sve skupa dok se čokolada i želatina ne istope i sjedine. Kremu ostaviti minimalno par sati dok se stisne. Kad se krema stisnula, miksati je i dodati razrađeni kesten pire. Kremu istiskivati na tart u obliku puslica. Ukrasiti sa pečenim kestenima i čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:08