BISTE LI PROBALI?

Poznata televizijska chefica gledatelje zaprepastila neobičnim trikom s bananama

 Nigella Lawson Facebook
U svom novom kulinarskom showu "Cook, Eat, Repeat" chefica Nigella Lawson banane je iskoristila na neobičan način

Poznata chefica i televizijska ličnost nedavno je u jednom svom receptu za curry, osim cvjetače, iskoristila i koru prezrele banane. Gledatelji njezine emisije "Cook, Eat, Repeat" ostali su zaprepašteni potezom, no Nigella Lawson to je objasnila činjenicom kako se u brojnim kuhinjama svijeta kora od banane nikada ne baca te je vrijedan dodatak mnogim jelima.

Ipak, gledatelji nisu poštedjeli Lawson te su nakon emitirane emisije komentirali kako je chefica definitivno otišla predaleko te kako je ova 2020. godina zbilja loša kada se u curry dodaju kore od banane.

Kod pripreme curryja s cvjetačom, objasnila je Lawson, kora banane daje odličnu teksturu i dobra je zamjena za patlidžan. Koristi se tako da se najprije prelije vrućom vodom, a zatim, kada je ostatak sastojaka kuhan, dodaje se najprije kora, a zatim i cvjetača. Cijeli recept možete pogledati u videu u nastavku.



Dobro je spomenuti i kako je osim Lawson, koru banane u svom jelu svojevremeno iskoristila i Nadiya Hussain, pobjednica kulinarskog showa The Great British Bake Off 2015. godine te je, baš kao i poznata chefica, izazvala lavinu komentara među obožavateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:55