TOP LOKACIJE

Poznati američki portal raspisao se o Adventu, štruklima, divnoj prirodi i paškom siru

 Davor Pongracic/Cropix/
Jedan od najčitanijih portala na svijetu objavio je popis mjesta koja se u Hrvatskoj moraju obići

Travel & Leisure, iznimno popularan američki portal specijaliziran za putovanja objavio je krajem studenog tekst o mjestima u Hrvatskoj koja vole lokalci, a koje bi trebao posjetiti i svaki gost. Sudeći prema tekstu, autorica Anja Mutic odrasla je u Hrvatskoj pa je tako na popis, osim klasičnih mjesta uz more, uvrstila i nekoliko manje poznatih aduta za one koji Hrvatsku posjećuju u hladnijim mjesecima. Prvi na popisu tako se našao Zagreb u kojem autorica posebno ističe uzbudljivu umjetničku scenu te poznati zagrebački Advent koji, kako piše, spaja najbolje od druženja na otvorenom, glazbe i street fooda. Osim toga, autorica preporučuje i odsjedanje u hotelu Esplanade te gostima savjetuje obavezno uživanje u tradicionalnim štruklima u Le Bistrou.

image
Arhiva Hotela Esplanade

U tekstu se spominje i Gorski Kotar, koji autorica Anja Mutic opisuje kao hrvatski odgovor na Švicarsku te, osim prirode, spominje i sjajnu hranu u Vagabundinoj Kolibi, posebice specijalitete od koprive. Kao odlično mjesto za uživanje u dobroj hrani u Rovinju navodi Cap Aureo, dok u unutrašnjosti Istre preporučuje odlazak u restoran Toklarija.

image
Tomislav Kristo/Cropix

U tekstu spominje i Šibenik, Pelegrini te inovativnu kuhinju chefa RudolfaŠtefana, a čitatelje upućuje i na Silbu, u konobu Avlija gdje se, kako piše autorica, uživa u sjajnim morskim jelima.

Na kraju liste mjesta koja se u Hrvatskoj moraju posjetiti nalazi se i Pag. Autorica posebno ističe Boškinac, a spominje i paški sir te siranu Gligora u kojoj gosti mogu isprobati sjajne sireve.

image
Ustupljena Fotografija/

Na kraju, valja spomenuti, s obzirom na to da je Travel & Leisure, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najčitanijih magazina na svijetu koji se bave ovom tematikom, broji preko šest milijuna čitatelja mjesečno, a na Instagram profilu ima isto toliko pratitelja, ovo je još jedna itekako vrijedna reklama za našu zemlju.

Cijeli tekst pročitajte na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:02