ANONIMNI KUPAC

Poznati chef kupio nož Anthonyja Bourdaina za više od milijun kuna, evo gdje se sada nalazi

 Anthony Bourdain Facebook/ @marcopierrewhit Instagram
Osim noža, kontroverzni chef Marco Pierre White kupio je još nekoliko osobnih predmeta Anthonyja Bourdaina

Godinu dana nakon smrti Anthonyja Bourdaina, velikog chefa i putopisca, njegova je obitelj osobne stvari stavila na aukciju. Ljudi su se tako 2019. godine mogli nadmetati za njegov Rolex, slike i različite suvenire koje je Bourdain donosio s putovanja, a prikupljena sredstva donirana su za stipendije studenata na The Culinary Institute of America. No, jedan od predmeta koji je privukao najviše pažnje bio je ručno rađeni nož koji je za njega izradio Bob Kramer i cijena kojeg je bila čak 5 tisuća dolara (oko 34 327 kuna).

Na aukciji je prodan za 231 tisuću dolara (oko 1 585 930 kuna), a tu je cijenu platio tada anoniman kupac. Danas, tri godine kasnije, portal 8 Days objavio je vijest kako je novi vlasnik noža zapravo poznati britanski chef Marco Pierre White. On je, kako pišu, navodno kupio nekoliko Bourdainovih osobnih stvari, uključujući i poklone koje je sam Marco Pierre White svojevremeno dao Anthonyju Bourdainu, a koje za njega imaju sentimentalnu vrijednost.

Neki od tih predmeta, kako piše 8 Days, danas su izloženi u The English House, restoranu britanskog chefa u Singapuru, gdje ih gosti mogu razgledati. Ranije spomenuti nož također je izložen u restoranu, a tu je i skulptura Michelin čovječuljka koji je Marco Pierre White poklonio Bourdainu. Više fotografija pogledajte na portalu 8 Days.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08