PROMO

Poznati chefovi hrvatske gastro scene otkrivaju tajne maslinovog ulja na Istravirgin festivalu

 Danilo Dragosavac/
Maslinovo ulje nezaobilazna je namirnica mediteranske prehrane, važna i za zdravlje te ljepotu

Jedno od najboljih maslinovih ulja nastaje u Istri, u kojoj se i ove godine priprema najveći maslinarski festival u Hrvatskoj i regiji. Tako će istarski grad Vodnjan još jednom biti domaćin festivala ISTRAVIRGIN, 16. dani mladog maslinovog ulja, koji će se održati od 25. do 27. studenog.

U prostorima stare škole u Vodnjanu okupit će se najbolji istarski maslinari i uljari uz vrhunske chefove, koji će posjetiteljima prezentirati najbolje od ove namirnice i pokazati kako maslinovo ulje nije samo začin, već vrhunski specijalitet. Svoje umijeće kroz intrigantne masterclass radionice, temeljene na kreacijama i receptima u kojima mlado maslinovo ulje ima središnju točku, pokazat će neki od najistaknutijih chefova domaće scene kao što su Hrvoje Kroflin, Hrvoje Zirojević, David Skoko, Jeffrey Vella, Deni Srdoč, Marina Gaši, Marijo Čepek, Svjetlana Celij i ikona istarske gastronomije Robert Perić.

image
Danilo Dragosavac/
image
Danilo Dragosavac/

Osim zanimljivih masterclassova, na ISTRAVIRGIN, 16. danima mladog maslinovog ulja ljubitelji ovog mediteranskog zelenog zlata moći će posjetiti interaktivan gastroshow, s naglaskom na autohtone i lokalne istarske namirnice te njihovu ulogu u domaćoj, ali i globalnoj gastronomiji. Između ostalog, teme su autohtoni proizvodi poput jedinstvenih brijunskih začina i samoniklo bilje, lokalne namirnice koje se kriju u loncima istarskih ugostitelja i oduševljavaju turiste, a gurmane će posebno oduševiti jela sa inovativnim konceptima spajanja slatkih deserata i istančanog okusa mladog maslinovog ulja.

Jedna od posebnosti ovog nezaobilaznog festivala u studenom svakako je jedinstveni Oil bar, gdje će okupljeni imati priliku probati paletu mirisa i aroma mladih maslinovih ulja izlagača cijelog festivala. Oil bar bit će i mjesto posebnog susreta, gdje će maslinari „početnici“ svoje proizvode moći predstaviti iskusnim kušačima. U sklopu festivala predstavit će se i mlade nade regionalne gastro scene, učenici i profesori ugostiteljskih škola Istre, na kojima leži odgovoran zadatak preuzimanja perjanice lokalne gastro industrije te njezine promocije na globalnoj sceni.

image
Danilo Dragosavac/

Ova prestižna manifestacija duge tradicije u osvježenom ruhu i novog upečatljivog ISTRAVIRGIN imena zadnjeg vikenda u studenom okupit će više tisuća posjetitelja, koji će imati priliku kušati ovaj autohtoni vrhunski proizvod u središtu jedne od najnagrađivanijih maslinarskih regija u svijetu, kao i brojne istarske gastro i eno proizvode

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:01