Rezervirajte na vrijeme

Poznati slovenski chef otvara sezonu Spinnaker Gourmet Stagea, a Skoko dolazi na nezaobilaznu zagrebačku adresu

Idući tjedan dva važna gostovanja održat će se u Poreču i Zagrebu, a kako je broj mjesta ograničen, a interes za ovakvim događanjima sve veći, nemojte predugo čekati

Vrlo impresivan niz gostovanja ove sezone Maredo - popularna zagrebačka adresa head chefa Maria Mihelja i chefa Luke Džamarije, nakon zaista pamtljivog gostovanja chefa Stivena Vunića krajem ožujka, 16. travnja nastavlja dolaskom gostujućeg chefa Davida Skoke.

Poznat kao promotor lokalne i svježe namirnice, prije svega male plave ribe, Skoko će na ekskluzivnoj večeri u Maredu pripremati "jela od mora". Od uštipka od rakovice i mille foglie s dimljenom palamidom, preko paella risotta i tagliatella od sipe, do raže u teći s palentom i dekonstruirane pite od limuna, meni "Ribareva sina", inače Aminessova ambasadora i edukatora, najbolja je pozivnica da se usred tjedna izvedemo na večeru kakvu nemamo često prilike kušati.

Rezervacija mjesta je obavezna, a možete je napraviti pozivom na broj 099 457 4000. Cijena večere je 90 eura po osobi.

image

David Skoko

Vedran Peteh/Cropix

A ako vam je bliže Istra, ne propustite novo izdanje ovogodišnjeg Spinnaker Gourmet Stagea koji započinje 19. travnja slovenskim kulinarskim virtuozom, Lukom Koširom.

Večera u pet sljedova predstavit će profinjenost Koširove kuhinje i pristup koji njeguje duboku povezanost s prirodom, za koji mnogi znalci kažu da je rijedak na ovim prostorima.

image

Luka Košir

Suzana Gabrijan/press

Kroz rad u obiteljskom restoranu Grič u Sloveniji, koji se ponosi jednom Michelinovom zvjezdicom, Košir inzistira na korištenju lokalnih namirnica, pri čemu 80% namirnica dolazi izravno iz obližnjih vrtova i šuma. Njegova predanost kulinarskoj etici i duboko poštovanje prirode osigurali su mu i dodatnu - zelenu Michelinovu zvjezdicu za održivost.

"Veselim se svom prvom gostovanju u Istri na Spinnaker Gourmet Stageu, gdje ćemo spojiti lokalne istarske namirnice sa specijalitetima karakterističnim za naš restoran Grič. Fermentirana hrana, različite miso paste i riblji umaci su momenti iznenađenja specifični za Grič i koje s ponosom donosimo u Spinnaker", izjavio je Luka Košir.

Mjesto na ovoj ekskluzivnoj večeri može se rezervirati putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 099 483 9560.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:07