DANAS NA KIOSCIMA

Prehrana koja će vam spaliti živce i možda spasiti život, sočni recepti i još more dobrih priča

 Berislava Picek/Cropix/
Novi broj Dobre hrane u prodaji je ove nedjelje, 7. studenog, uz Nedjeljni Jutarnji

Ponovno smo vam pripremili pregršt zanimljivih tema. Donosimo vam priču o Lari Tišljar koja radi čudesno lijepe torte čemu svjedoče i fotografije Berislave Picek, koje baš kao da su rađene za talijanski Vogue. Zatim je tu tema o plavom raku, invazivnoj vrsti koja nije zastupljena samo tamo negdje u Americi ili Aziji nego je već godinama i Jadransko more njegovo prirodno stanište. Sve o tome ispričao nam je David Skoko koji je skuhao i nekoliko jednostavnih, a ukusnih jela koja možete ponoviti i sami zatvorenih očiju.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Naš stručni suradnik za vina Saša Špiranec ovog puta nam je otkrio perjanice dalmatinskih kraljeva: tribidraga, babića i plavca malog. Gordan Zečić razgovarao je i kuhao s Petrom Krolom koja mrzi AIP, ali joj je spasio život. AIP (autoimuni protokol) je, naime, posebna prehrana kojoj je cilj suzbiti upalne procese i bol koju izazivaju neke od sve prisutnijih autoimunih bolesti, a Petra Krolo njezina je najpoznatija ambasadorica u Hrvatskoj pa i u regiji, zajedno sa Ivanom Zovak s kojom potpisuje knjigu Autoimuni nutrivor.

image
Berislava Picek/Cropix

Donosimo vam još more drugih dobrih tema i recepata pa tako nemojte propustiti novi broj magazina Dobra hrana koji na kioscima možete pronaći već ove nedjelje, 7. studenog uz Nedjeljni Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:01