BURGER ZA RUČAK

Prema mnogima najbolji burgeri u gradu od sada na novoj adresi, posjetili smo novi Burgeraj, evo dojmova

Upamtite, Burgeraj se od ovog petka, 8. prosinca, nalazi na adresi Vlaška 35

Kada bismo na jednom mjestu okupili sve zagrebačke gurmane i pitali ih jednostavno pitanje, gdje se jede najbolji burger u gradu, sigurni smo kako bi se pri vrhu te liste našao upravo Burgeraj. Mali lokal donedavno smješten u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, već 10 godina posluje bez greške.

Uvijek su puni unatoč tome što se na burgere čeka 20-ak minuta i što je ponuda skromna, a burgeri prilično jednostavni. No velika je istina da jednom kada probate njihov burger, teško da ćete ga, pa čak i s bogatom ponudom kakvu Zagreb ima, tako lako zaboraviti. Koju god od pet varijanti koje nude odabrali, možete biti sigurni da ćete dobiti jelo pri kojem se svaki element zasebno, a onda i u slasnoj cjelini naprosto topi u ustima.

image

Burgeraj je u Preradovićevoj radio posljednjih 10 godina

Instagram @zferina/
image

Nova adresa Burgeraja je Vlaška 35

Privatna Arhiva/

Meso dolazi iz domaćeg uzgoja, jednom je mljeveno, a kako naglašavaju, smjesu rade nekoliko puta dnevno kako bi uvijek bila svježa. Peciva su iznimno meka, a dodataka ima taman dovoljno da sve ostaje na svom mjestu, ali je i dalje dovoljno slasno. I ono najvažnije, u Burgeraju se jedu smash burgeri, koje je upravo ova ekipa prva predstavila zagrebačkoj publici. Uz burger, na šarenom plastičnom pladnju dobit ćete i krumpiriće te kečap.

image
Privatna Arhiva/

Budući da se Burgeraj, nakon 10 godina postojanja na staroj adresi, ovih dana preselio na novu, u Vlašku 35, bio nam je to više nego dobar povod da se nakon (pre)dugo vremena tamo ponovno zaputimo na ručak. Novi prostor nalazi se vrata do Zero, zero pizzerije, ugodno je uređen, a baš kao i u onom u Preradovićevoj, niti ovdje nema previše stolova, tek njih osam. U Burgeraju su nam to objasnili činjenicom da svakom gostu žele ponuditi najbolji proizvod te ne žele primiti više ljudi nego što ih odjednom mogu poslužiti. Kako smo se i sami našalili za stolom, Burgeraj je ionako već sada najsporija brza hrana u gradu, ali kada pred vas stave svoj majstorski napravljen burger, opraštate im baš svaku minutu koju ste proveli čekajući.

image
Privatna Arhiva/

Na kraju, baš kao i cijeli koncept, i cijene u Burgeraju su jednostavne. Svaki od pet burgera na meniju košta 9 eura, a cijene pića kreću se od 2 eura za vodu i sokove pa do 4,5 eura za odabrana piva. Mi smo uz Bacon Cheese, Onion Jam i Tamari Mushroom burgere naručili Pulferovu Lagericu (3,50 za pola litre) i Buzdovan Red Apple Cider (3,50 eura) i nismo pogriješili. Dobro je dodati i kako nude i Plavušu zadružne pivovare Brlog, Medvedgrad Fakin IPA-u, Bura Terra Magica Stout, ali i nekoliko inozemnih piva, Crobucha kombuchu i domaću limunadu s đumbirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 06:22